Tahkolla ennätysmäärä laskettelijoita – tuleville kausille lisää rinteitä

Tänä talvena laskettelupäiviä kertyi 170 000, joka on Tahkon historian paras tulos.

laskettelu
Laskettelija rinteessä.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion Tahkon rinteillä on käynyt kuluneena talvena laskettelijoita enemmän kuin koskaan. Hiljattain päättynyt kausi oli Tahkon historian paras.

Tahkon rinteet laskevat kävijät laskettelupäivinä, joita kertyi 170 000. Edelliskaudella laskettelupäiviä kertyi noin 158 000.

Laskettelijoiden määrää kasvatti pitkä ja luminen talvi sekä aurinkoinen kevät. Tahko oli päättyneellä kaudella kotimaisten matkailijoiden suosiossa.

Lisää rinteitä ja hissejä

Laskettelukeskus Tahkolle tulee lisää rinteitä. Alkuun rinnepinta-alaa aiotaan lisätä noin 40 hehtaarilla. Samalla lisätään myös hissejä. Myöhemmin rinteitä on tarkoitus laajentaa nykyisten länsirinteiden eli loivien takarinteiden suuntaan.

Kesällä 2019 aloitetaan kolmivuotinen Tahkon kehittämissuunnitelma.

– Pyrimme saamaan jotakin valmiiksi 2019. Siitä eteenpäin kasvatetaan rinnepinta-alaa ja hissikapasiteettia. Toivottavasti suunnitelmat on tehty vuoteen 2020 mennessä, kertoo Tahkon rinteiden liiketoiminnanjohtaja Pasi Martikainen

Tarkoituksena on saada myös Tahkolle rakentumaan uusia majoituspaikkoja. Alueelle ollaan tekemässä uutta asemakaavaa, joka mahdollistaa muun muassa uusien kiinteistöjen rakentamisen.