Viisi voittoa kauden alkuun – rikkooko RoPS lähes 30 vuotta vanhan ennätyksen?

Rovaniemen Palloseura on voittanut viisi ottelua peräkkäin heti Veikkausliigakauden alkuun. Yksikään seura ei ole kyennyt samaan 2000-luvulla.

Rovaniemen Palloseura
Lassi Lappalainen
Lassi LappalainenRovaniemen Palloseura

Tiettävästi vain lahtelainen FC Kuusysi on pystynyt aikaisemmin tätä parempaan, kerrotaan Veikkausliigasta. FC Kuusysi voitti peräti seitsemän peräkkäistä ottelua kauden alussa vuonna 1992.

Tosin lahtelaistenkin saavutus kalpenee valkeakoskelaisten vuosikymmenten takaisen urotyön rinnalla. Ennen Veikkausliigaa Haka otti peräti yksitoista voittoa kauden alussa vuonna 1960. Haka voitti samana vuonna mestaruuden.

RoPS päihitti keskiviikkona FC Kuusysin perillisen eli FC Lahden maalein 2-0 Rovaniemen Keskuskentällä.

Rovaniemeläisjoukkue johtaa Veikkausliigaa ilman ainoatakaan päästettyä maalia tai pistemenetyksiä. RoPSin maalisuhde on tällä hetkellä 9-0 eli joukkue on tehnyt yhdeksän maalia mutta rovaniemeläisten espanjalainen maalivahti, Real Madridin kasvatti Antonio Reguero on pitänyt verkon koskemattomana.

RoPSin kovin maalintekijä on Lassi Lappalainen, joka on tällä hetkellä Veikkausliigan maalipörssissä toisena kolmella tehdyllä maalilla. Kolme maalia on tehnyt myös HJK:n Filip Valencic. Valencic edusti viime kaudella toista lappilaista liigaseuraa PS Kemiä. Maalipörssiä johtaa KuPSin Petteri Pennanen neljällä maalilla.

Seuraavaksi RoPS pelaa TPS:ää vastaan Turussa ensi lauantaina.