KPV ja Jaro tähtäävät Ykkösen kärkeen – näin valmentajat arvioivat toistensa joukkueita

Miesten Ykkösessä pelaa kymmenen joukkuetta. Lauantaina alkavasta sarjasta odotetaan kovaa.

jalkapallo
Päävalmentajat Jarmo Korhonen ja Tomi Kärkkäinen
Kalle Niskala / Yle

Kokkolan Palloveikot ja FF Jaro lähtevät Miesten Ykköseen sarjanousu silmissään.

Molemmat joukkueet ovat muuttuneet edellisvuodesta. KPV:ssä ulkomaisten pelaajien määrä on puolittunut kymmenestä viiteen. Jaro on sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta.

Jaron päävalmentaja pitää KPV:tä hyvänä ja vaarallisena.

– Satsaus on jatkunut vähän maltillisemmin tai järkevämmällä tavalla. KPV:ssä on selkeästi katsottu, mitä tarvitaan ja sitä mukaan satsattu, luonnehtii Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen.

KPV:n peräsimessä oleva Jarmo Korhonen nyökyttelee. Järkevästi, se on Korhosesta hyvä sana. Entä hänen analyysinsä Jarosta?

– Kaikki Pietarsaaresta tulevat signaalit kertovat, että sinne on kerätty liki dreamteamia. Tavallaan joukkue on kasattu jopa kahteen kertaan: alkutalvi meni aika rauhallisesti, mutta kun kevätaurinko rupesi pilkistämään, sinne on hommattu paljon uusia, kovan CV:n pelaajia. Kyllä Jaro tulee olemaan kova, Korhonen uskoo.

KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen ja puolustaja Timo Rauhala sekä Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen ja keskikenttäpelaaja Jonas Emet.
KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen ja puolustaja Timo Rauhala sekä Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen ja keskikenttäpelaaja Jonas Emet.Kalle Niskala / Yle

Valttikorttina tasaisuus

KPV:n Korhonen uskoo oman joukkueensa vahvuuden olevan joukkuepelaamisessa. Jaron Kärkkäinen näkee pietarsaarelaisjoukkueen pelaajien nopeuden ja taidon. Molemmat valmentajat pitävät Ykkösen voittamista ja nousua Veikkausliigaan realistisena.

Ykkönen on silti niin kova sarja, että jopa puolet joukkueista voi taistella kärkisijoista. Menestyminen vaatii hyvän, tasaisen kauden.

– Jokaiselle joukkueelle tulee jossain vaiheessa vaikeita aikoja. Se, miten tasaiseksi notkahduksen saa ja miten nopeasti sieltä noustaan, on tärkeää. Menestys on kiinni pienistä asioista, ja onnea tarvitaan myös, Jaron Tomi Kärkkäinen arvioi.

Myös Korhonen uskoo tasaisuuden ratkaisevan kolmikierroksisessa sarjassa.

– Liigaan nousee joukkue, joka pystyy kehittämään omaa peliään kauden aikana niin, että viimeisen kierroksen alkaessa peli on muotissaan ja parhaimmillaan. Toivottavasti se on KPV, sanoo Korhonen.

Persoonat peliin

Entä mitä pelaajat odottavat alkavalta kaudelta?

– Kokonaista, ehjää kautta, onnistumisia ja paljon vastuuta. Siitä se lähtee, uskoo loukkaantumisista useamman vuoden kärsinyt Jaron keskikenttämies Jonas Emet.

– Odotan, että pystyn pelaamaan elämäni parhaan kauden ja sitä kautta auttamaan joukkueen nousemaan Veikkausliigaan. Kaipaan myös tehoja: jos tulisi se maali, ensimmäinen KPV:ssä, se maistuisi, neljä vuotta joukkueessa pelannut Timo "Tinke" Rauhala unelmoi.

Oman mausteensa kauteen tuovat persoonat.

– Sasa Jojovicin ja kaverien kanssa on hauska vääntää. Olen pelannut Jojovicia vastaan useammassa joukkueessa. Meillä on tällainen viha–rakkaus-suhde. Isot persoonat tuovat lisää mielenkiintoa myös yleisölle, sanoo Rauhala.