Krista Kiuru tyrmää hänestä tehdyn rikosilmoituksen: "Mustamaalausta"

Porilainen kaupunginvaltuutettu on tehnyt kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta, ex-ministeri Krista Kiurusta (sd.) rikosilmoituksen salakuuntelusta.

Krista Kiuru
Krista Kiuru
Kati Rantala / Yle

Kansanedustaja, Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) pitää hänestä torstaina tehtyä rikosilmoitusta mustamaalauksena.

Porilainen kaupunginvaltuutettu Petri Lahtinen (kok.) on tehnyt Kiurusta rikosilmoituksen koskien salakuuntelua.

Puhelimella kokouksissa

Krista Kiuru osallistui talvella useisiin Porin kaupunginhallituksen kokouksiin puhelimen välityksellä ilman, että useilla kaupunginhallituksen jäsenillä oli tietoa Kiurun läsnäolosta.

Ministerinäkin toimineella Kiurulla on Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginhallituksessa, mutta puhelinkuuntelu on herättänyt ison kohun.

Kaupunginhallitus lisäsi Kiurun nimen jälkikäteen useiden kokousten osallistujalistoille. Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää on todennut, että nimen lisääminen jälkikäteen saattoi olla lainvastaista, koska Kiuru ei ollut läsnä kokouksessa kuntalain edellyttämällä tavalla.

Kiuru: "Toimin ohjeiden mukaan"

Krista Kiuru korostaa Ylelle toimineensa kaupungin virkamiesten antamien ohjeiden mukaan eikä näin ollen pidä itseään syyllisenä salakuunteluun.

– Koska minulla on läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa, korviini ei ole voinut tulla mitään sellaista, mitä en olisi saanut kuulla. Jälkikäteen on selvinnyt, että kaupungin virkamiesten minulle virkavastuulla antamat ohjeet ovat pettäneet, Kiuru sanoo.

Minun omatuntoni on erittäin puhdas.

Krista Kiuru (sd.)

Kiuru sanoo olevansa tilanteesta erittäin pahoillaan ja pitävänsä rikosilmoitusta tarkoitushakuisena.

– Tällainen mustamaalaaminen alkaa tuntua käsittämättömältä. Olen pyrkinyt olemaan kaikessa toiminnassani porilaisten ja Porin kaupungin käytettävissä, Kiuru sanoo.

Porin kaupunginhallitus totesi maanantaina omana kantanaan, että Kiuru on toiminut hänelle annettujen ohjeiden mukaan.

– Minun omatuntoni on erittäin puhdas, Kiuru toteaa.