Pysti korjattu, kakut leivottu, Keuruu juhlii torilla – Yle seuraa Mestis-iloa suorana

Maalaiskaupungin kiekkojoukkueen sensaatioksi luokiteltua Mestis-voittoa juhlitaan komeasti torin täydeltä Keuruulla perjantai-iltana. Yle Areena seuraa suorana tapahtumaa.

Mestis
KeuPa HT
Yle Jyväskylä välittää Keuruun Mestisjuhlan Keskusaukiolta Yle Areenaan kello 17.55-20.00

Juhlahumu alkaa juhlakahveilla Otsolan tasanteella Trio Takapaineen tahdittamana perjantaina kello 17. Itse mestaruusshow starttaa Keskusaukiolla suhkulähteen katveessa kello 18 ja juhlan keskiössä ovat KeuPa HT:n mestaripelaajat ja tietysti myös ”poika” eli mestaruuspokaali.

Yle Jyväskylä välittää KeuPan mestaruusjuhlan suorana Yle Areenaan kello 17.55-20.00. Juhlaa selostaa Jussi Lindroos ja netissä tapahtumaa seuraa Laura Tolonen. Yleisö voi jakaa omia juhlatunnelmiaan somessa hashtagilla #ylekeupa.

Trio Takapaineen lisäksi aukiolla musisoivat bilebändi Hullu Kurki ja mahdolliset yllätysesiintyjät.

Historiallinen voitto sai hurmokseen koko pienen maalaiskaupungin. Voitto-ottelun iltana Keuruun vanhan kirkon kellot kumisivat voiton kunniaksi suorana Facebookissa. Kellojen soittoon miksautui rehvakas mopojen pärinä. Somepostaus on kerännyt runsaasti kommentteja ja kellojen soittoa on katsottu ja kuunneltu 6 600 kertaa.

KeuPa HT:n mestaruusjoukkue 2018.
KeuPa HT:n mestaruusjoukkue 2018.Jaakko Stenroos/AOP

Kakkukahvit tuhannelle juhlijalle

Keuruulla järjestettiin myös koko kylän kakkutalkoot mestaruusjuhlaa varten. Pappilan Pitojen Nanna Rantasen ideoima tempaus saavutti tavoitteensa ja juhliin on joukolla leivottu parikymmentä kakkua. Rantanen laskee, että kakkukahvit voidaan tarjota liki tuhannelle vieraalle. Tarjoilusta huolehtii noin 50 vapaaehtoista.

Torijuhlassa nähtävillä oleva mestaruuspokaali ehti kokea kovia Turun ratkaisuottelun jälkeen alkaneessa voittojuhlinnassa. Sosiaaliseen mediaan levisi kuvia vaurioituneesta pokaalista. Puuseppä kunnosti pokaalin puisen alaosan pikaisesti, jotta pystiä voitiin esitellä voiton jälkeen Keuruulla.

Pokaalin metalliset laatat ja kiekkoilijahahmot korjattiin Palkintopajalla Jyväskylässä sopivasti ennen Mestiksen gaalaristeilyä 24.-25. huhtikuuta. Mestiksen "poika" on vuosimallia 1975 ja se aloitti kiertämisen jo Mestistä edeltävässä sarjassa eli ykkösdivisioonassa.

KeuPa HT:lle koko kausi oli menestyksekäs. Joukkue voitti ensin runkosarjan ja lopulta Mestismestaruuden kuudennessa loppuottelussa Turussa 16. huhtikuuta. KeuPa kaatoi kotijoukkue TuTon jatkoajan jälkeen 1-2 (0-1, 1-0, 0-0 ja 0-1). Mestaruusmaalin jatkoajalla lämäsi Teemu Huttu.

30.4. Artikkelia korjattu. Kirkonkellot soivat ratkaisuottelun iltana, eivät seuraavana.

Lue lisää KeuPan historiallisesta saavutuksesta:

Tuhkimotarinalle täydellinen huipennus
Konkurssin partaalta mestariksi talkoohengellä
Yle Urheilu sai haltuunsa kuvatodisteita pokaalin hajoamisesta
Kirkonkellot soivat mestaruuden kunniaksi