Koreoiden johtajat kohtaavat – katso historiallinen tapaaminen suorana klo 1.45 alkaen

Pohjois-Korean Kim Jong-un on ensimmäinen maansa johtaja, joka ylittää demilitarisoidulla vyöhykkeellä sijaitsevan rajalinjan. Suora lähetys raja-alueella sijaitsevalta neuvottelupaikalta alkaa yöllä kello 2 ja kestää noin puoli yhdeksään.

Pohjois-Korea
Pohjois- ja Etelä-Korean johtajien historiallinen tapaaminen
Pohjois- ja Etelä-Korean johtajien historiallinen tapaaminen

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in kohtaavat tänä yönä Suomen aikaa maiden välisellä rajalla.

Maiden johtajat ovat tavanneet kaksi kertaa aiemmin, mutta molemmat viime vuosikymmenellä pidetyt tapaamiset järjestettiin Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa. Nyt Pohjois-Korean johtaja tapaa Etelä-Korean presidentin ensimmäistä kertaa maiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

Historiallisessa tapaamisessa Pohjois-Korean ydinaseet nousevat pääkysymykseksi. Odotukset ovat korkealla. Viime viikolla julkaistun mielipidemittauksen mukaan kaksi kolmesta eteläkorealaisesta uskoo, että valtiopäämiehet saavat merkittävää edistystä Korean niemimaan jännitteiden lieventämisessä.

Voit seurata kokouksen edistymistä ja siihen liittyviä tiedotustilaisuuksia tämän artikkelin kuvasta. Lähetyksessä voi olla katkoksia ja tapahtumia voi joutua odottamaan.

Lue lisää:

Koreoiden johtajat kohtaavat – Pohjois-Korean johtaja ylittää linnoitetun rajalinjan ensimmäistä kertaa

Tässä talossa Pohjois-Korean ja Etelä-Korean johtajat tapaavat – Mitä kannattaa odottaa?