Presidentti Niinistö: Kansainvälinen yhteisö ei ole hyvässä kunnossa

Niinistön mukaan kyvyttömyys saavuttaa yhteisiä ratkaisuja näkyy selvästi.

Sauli Niinistö
Vasemmalta, Nicaraguan suurlähettiläs Paula K. Blomster, Latvian suurlähettiläs Ugis Bambe, presidentti Sauli Niinistö, Georgian suurlähettiläs Malkhaz Kakabadze ja Liettuan suurlähettiläs Valdemaras Sarapinas presidentti Niinistön isännöimillä diplomaattipäivällisillä Presidentinlinnassa Helsingissä torstaina 26. huhtikuuta.
Vasemmalta, Nicaraguan suurlähettiläs Paula K. Blomster, Latvian suurlähettiläs Ugis Bambe, presidentti Sauli Niinistö, Georgian suurlähettiläs Malkhaz Kakabadze ja Liettuan suurlähettiläs Valdemaras Sarapinas presidentti Niinistön isännöimillä diplomaattipäivällisillä Presidentinlinnassa Helsingissä torstaina 26. huhtikuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö arvioi, ettei kansainvälinen yhteisö ole tällä hetkellä hyvässä kunnossa.

– Kyvyttömyys saavuttaa yhteisiä ratkaisuja näkyy selvästi, Niinistö painotti diplomaattipäivällisillä presidentinlinnassa.

Niinistö sanoo, että kyvyttömyys näkyy niin Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostossa kuin muissakin instituutioissa.

– Meidän tehtävämme noiden instituutioiden jäseninä on saada ne toimimaan. Ja ne voivat toimia vain, mikäli me alamme pitää itseämme yhteisönä, jossa yhteistyö antaa kaikille jotakin, Niinistö kehottaa.

Hänen mukaansa yhteisöllisyyden tunteeseen ei ole oikotietä. Oleellista on vuoropuhelu, eikä vuoropuhelua voi rajoittaa vain niiden välille, jotka jo valmiiksi ovat samaa mieltä.