Valtakunnansovittelija Minna Helle siirtyy Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi – "Tällaisia paikkoja on auki erittäin harvoin"

Valtakunnansovittelijan tehtäviä hoitaa Helteen irtisanoutumisen jälkeen hänen sijaisensa Jukka Ahtela.

Minna Helle
Minna Helle
Minna HelleMartti Kainulainen / Lehtikuva

Valtakunnansovittelija Minna Helle siirtyy Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi. Helle aloittaa tehtävässään 1. kesäkuuta, kertoo Teknologiateollisuus ry tiedotteessa.

Helle on irtisanoutunut valtakunnansovittelijan tehtävästä tänään.

Helle aloitti valtakunnansovittelijana tammikuussa 2015, joten hänen nelivuotiskautensa olisi päättynyt tänä vuonna.

Teknologiteollisuus ry:n nykyinen työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen luopuu työmarkkinajohtajan tehtävästä, mutta jatkaa järjestön varatoimitusjohtajana 30. kesäkuuta asti.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan, että valtakunnansovittelijan tehtäviä hoitaa Helteen irtisanoutumisen jälkeen hänen sijaisensa Jukka Ahtela.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Helle ei enää sovittele kesken olevia työriitoja kuten esimerkiksi rakennusalan työkiistaa.

Valtakunnansovittelijan viran täyttämisestä päätetään lähiaikoina.

"Instituutio toimii ja säilyy, vaikka ihmiset vaihtuvat"

45-vuotias Helle on on vaihtanut työpaikkaa useasti. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Toimihenkilöliitto STTK:n edunvalvontajohtajana, Työeläkevakuuttajat TELAn johtajana sekä Akavan ja Tehyn edunvalvontajohtajana.

Helle kertoo LinkedIn-palvelussa julkaisemassa blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että ei ole etsinyt uusia töitä, vaan häneen otettiin yhteyttä. Helle kirjoittaa, että Inkeroisen ilmoitus jättää tehtävänsä oli kaikille uutinen.

– Kun Teknologiateollisuudesta oltiin minuun yhteydessä, oli pakko pysähtyä miettimään. Tällaisia paikkoja on auki erittäin harvoin. Päätös oli nyt tehtävä, Helle kirjoittaa.

Helle kirjoittaa, että päätti irtisanoutua tehtävästään välittömästi, koska sovittelija-instituutiota on suojattava.

Helteen mukaan valtakunnansovittelijan toimiston toiminta ei ole kiinni yhdestä ihmisestä.

– Instituutio toimii ja säilyy, vaikka ihmiset vaihtuvat, Helle kirjoittaa.

Helle julkaisi vastikään neuvottelukokemuksiinsa perustuvan kirjan Järki ja tunteet (Otava 2018.). Helle oli haastattelussa kirjaan liittyen Ylen aamu-tv:ssä viime torstaina. Haastattelun voi katsoa täältä.