Kuntatyönantajat tyrmää väitteen lastentarhanopettajien palkkakartellista – OAJ: Ei vakuuta, kartelliepäilys on edelleen olemassa

Yle uutisoi maaliskuussa, että pääkaupunkiseudun suuret kunnat ovat sopineet epävirallisesti keskenään, että lastentarhanopettajien palkoilla ei kilpailla. OAJ piti tilannetta palkkakartellina.

varhaiskasvatus
Lasten naulakko päiväkodissa.
Kuntatyönantajien mukaan väite kaupunkien keskinäisestä lastentarhanopettajien palkkakartellista on perätön.Linda Manner / Lehtikuva

KT Kuntatyönantajat pitää väitettä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien keskinäisestä lastentarhanopettajien palkkakartellista perättömänä. Kuntatyönantajat kertoo asiasta tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Kuntatyönantajien tekemän selvityksen perusteella kaupungit eivät ole keskinäisellä sopimuksella pyrkineet rajoittamaan lastentarhanopettajien palkkojen nousua.

– Kaupungit toki seuraavat sekä yleistä että muiden työnantajien palkkakehitystä, mutta se on tavanomaista työnantajatoimintaa, tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) todetaan.

Pyynnön kuntien palkkausjärjestelmän selvittämiseen eli niin sanotun valvontavaatimuksen esitti Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. Lastentarhaopettajia edustava OAJ on JUKON jäsenjärjestö.

Pyyntö esitettiin, kun Yle uutisoi maaliskuun alussa pääkaupunkiseudun suurten kuntien sopineen keskenään, että lastentarhanopettajien palkoilla ei kilpailla.

Espoon varhaiskasvatuksen johtaja kertoi asiasta Ylen haastattelussa.

– Meillä on pääkaupunkiseututasoinen herrasmiessopimus, että ei lähdettäisi kilpailemaan palkoilla, varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila sanoi.

Myös Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja vahvisti, että kuntien väliltä löytyy yhteistyösopimus siitä, että henkilöstöstä ei kilpailla palkkatasolla.

Haastateltavat tarkastivat suorat sitaattinsa ennen jutun julkaisua.

OAJ syytti kuntia palkkakartellista.

Seuraavana päivänä pääkaupunkiseudun kunnat kiistivät lastentarhanopettajien palkoista sopimisen, vaikka vahvistivat sen Ylelle aiemmin.

Kysymystä, milloin lastentarhaopettajan työn vaativuutta on arvioitu viimeksi, ei esitetty

KT Kuntatyönantajat kertoo selvittäneensä palkkakartellisyytöstä käytännössä esittämällä kunnille kysymyksiä niiden palkkausjärjestelmästä.

– Meillä on valvontavelvollisuus kuntien työ- ja virkaehtosopimuksesta, ja siihen tämä valvonta myös kohdistui, KT Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas sanoo.

OAJ ja JUKO esittivät valvontapyynnön koska epäilivät, että kunnat olisivat pitäneet lastentarhanopettajan tehtäväkohtaisen palkan alhaalla palkkausjärjestelmän vastaisesti.

Lastentarhanopettajien tehtäväkohtainen palkka määritellään työ- ja virkaehtosopimuksessa. Sopimuksen mukaan kuntien tulisi kuitenkin arvioida tehtävän vaativuutta ja määritellä palkka sen mukaan.

Nybondas-Kankaan mukaan KT Kuntatyönantajat selvitti asiaa esittämällä kysymyksiä Helsingin, Espoon ja Vantaan henkilöstöjohdolle.

Kunnat vastasivat hänen mukaansa vajaaseen kymmeneen kysymykseen, joissa selvitettiin työnvaativuuden arviointijärjestelmää, palkitsemisjärjestelmää sekä sitä, minkätyyppistä yhteistyötä kunnat keskenään tekevät.

Luin tuon Ylen jutusta, sitä yksityiskohtaa ei meidän selvityksessä ole. Jos tehtävien vaativuus muuttuu, päivitetään tehtävänkuva ja palkan pitäisi liikkua. Se on yleinen asia meidän palkkausjärjestelmässä.

Henrika Nybondas-Kangas, nevottelupäällikkö, KT Kuntatyönantajat

Nybondas-Kangas kertoo kiinnittäneensä huomiota siihen, että kunnilla on tehtävälisäjärjestelmä, jossa vaativammasta työstä saa lisää palkkaa.

– Tämä on yksi tapa ratkaista tehtäväkohtaisen palkan korotukset, Nybondas-Kangas sanoo.

Yle on kertonut lisistä aiemmin – esimerkiksi päiväkodin varajohtajana toimimisesta voi saada noin 50 euron kuukausittaisen lisän.

Kysymykseen lisien pienuudesta Nybondas-Kangas vastaa, että korotukset ovat tyypillisesti pieniä tällä alalla.

Keskeisimpiä kysymyksiä palkkausjärjestelmän toimivuuden kannalta on, miten ja miten usein kaupungit arvioivat tehtävän vaativuutta.

Yle kertoi tänään, että esimerkiksi Vantaalla lastentarhanopettajien tehtävänkuva on päivitetty ja sitä myöden työtehtävien arviointi on tehty viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, vuonna 2007.

Onko tämä KT Kuntatyönantajan näkemyksen mukaan osoitus toimivasta palkkausjärjestelmästä?

– Luin tuon Ylen jutusta, sitä yksityiskohtaa ei meidän selvityksessä ole. Jos tehtävien vaativuus muuttuu, päivitetään tehtävänkuva ja palkan pitäisi liikkua. Se on yleinen asia meidän palkkausjärjestelmässä.

Tavallisesti vastaus valvontapyyntöihin on, että mitään syytä paikallisten työnantajien valvomiseen ei ole. On haettu näyttöä siihen, että tällaista kartellia ei olisi.

Petri Lindroos, neuvottelujohtaja, OAJ

Nybondas-Kankaan mukaan olennainen kysymys on, kuinka usein työn vaativuuden arviointi pitäisi tehdä.

– Vantaalla se tarkoittaa sitä, että kymmeneen vuoteen ei olisi tullut tehtävän vaativuuteen muutoksia. Voi olla, että näin on sitten ollut.

Kysyikö KT Kuntatyönantaja, milloin lastentarhanopettajan tehtävänkuvat on kaikissa kunnissa päivitetty ja tarkasteltu uudelleen sitä, onko vaativuus kasvanut?

Nybondas-Kangas sanoo, ettei ole varma, kysyttiinkö asiaa erikseen.

– Kysyimme sen sijaan kesäkuun 2015 tilanteesta, jolloin työ- ja virkaehtosopimuksen tasokorotukset tulivat voimaan. Se olisi voinut laukaista tehtävän vaativuuden arvioinnin. Mutta siihen Vantaa vastasi, että ei ollut tarvetta.

Nybondas-Kankaan mukaan vasta uusi, viime vuoden elokuussa voimaan tullut varhaiskasvatuslaki on tuonut syyn tarkistaa tehtävänkuvia ja vastivuusjärjestelmän toimivuutta.

Hän sanoo, että kaikki kunnat tulevat päivittämään varhaiskasvatuksen palkkausjärjestelmänsä vielä tänä keväänä.

OAJ: Ei vakuuta, harkitsee työtuomioistuinta

OAJ:n mukaan Vantaan tapaus siitä, että tehtävänkuvat ovat jääneet yli kymmeneksi vuodeksi päivittämättä, voi olla osoitus siitä, että palkkausjärjestelmä ei toimi.

– Tehtävänkuvia pitää tarkastella, jotta kunta soveltaa sopimusta oikein. Palkkauksessa pitää huomioida tehtävän vaativuus. Ja kunnissa palkat eivät ole eläneet, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos sanoo.

Järjestö pitää KT Kuntatyönantajan tänään julkaisemaa selvitystä puutteellisena. Epäilys palkkakartellista on edelleen olemassa. Järjestö aikoo käynnistää omat lisäselvityksensä asiasta.

– Nopealla tarkastelulla selvitys ei kaikilta osin vakuuta, Lindroos sanoo.

– Kuntatyöntaja vastaa näihin valvontapyyntöihin virkavelvollisuudella. Aika tavallisesti vastaus valvontapyyntöihin on, että mitään syytä paikallisten työnantajien valvomiseen ei ole. Toki on haettu näyttöä siihen, että tällaista kartellia ei olisi.

Lindroos muistuttaa, että kuntien päättävät viranomaiset varhaiskavatuksessa kertoivat jo Ylelle, että palkkakilpailua pyrittäisiin yhdessä välttämään.

– Siinähän on savuava ase kädessä silloin, he ovat tunnustaneet tämän asian.

Lindroos sanoo, että jos OAJ:n lisäselvityksiin ei saada tyydyttävää vastausta, järjestö harkitsee asian viemistä työtuomioistuimeen.

Lue myös:

Lastentarhanopettajien poikkeuksellinen kampanja vyöryttää tuhasittain palkkavaatimuksia päiväkoteihin tänään – "Ammattiliitot eivät ole onnistuneet palkkojen korotuksissa"

Pääkaupunkiseudun kunnilla herrasmiessopimus, että lastentarhanopettajien palkkoja ei nosteta – "Kutsun tätä palkkakartelliksi"

OAJ syyttää pääkaupunkiseudun kuntia lastentarhanopettajien palkoista: Törkeä hyökkäys opetusalaa kohtaan, laitonta

Pääkaupunkiseudun kunnat kiistävät lastentarhanopettajien palkoista sopimisen, vaikka vahvistivat sen Ylelle aiemmin – Vantaan henkilöstöjohtajalle työntekijäpula tuli yllätyksenä