Pohjois- ja Etelä-Korean johtajat söivät kiistanalaista kakkua

Maailmalla kuohuu, koska Koreoiden johtajien tapaamisessa tarjottuun kakkuun oli laitettu koristeeksi Korean niemimaan lisäksi kiistelty saariryhmä. Etelä-Korean hallitsemaa saariryhmää on vaatinut itselleen myös Pohjois-Korea ja Japani.

Korea (hist.)
Kakku
Reuters

Perjantain historiallisessa tapaamisen aikana järjestetyllä päivällisellä Pohjois-Korean presidentti Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in rikkoivat yhdessä jälkiruoaksi tarjotun suklaakuoren vasaralla.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in  leikkasivat kakun
Reuters

Suklaakuoren alta paljastui kakku, jonka päälle oli koristeltu Korean niemimaa ja kiistelty saariryhmä Liancourtsaaret.

Saariryhmä on aiheuttanut riitaa Pohjois-Korean, Etelä-Korean ja Japanin välillä jo vuosien ajan. Saaret ovat olleet Etelä-Korean hallussa Japanin Korean-miehityksestä lähtien. Sitä ovat vaatineet itselleen myös Japani ja Pohjois-Korea.

Liancourtsaaret on pienten saarten ja luotojen muodostama saariryhmä Japaninmerellä. Saariryhmä tunnetaan Japanissa nimellä Takeshima ja Koreat kutsuvat sitä Dokdoksi.

Koreioiden johtajien ei kerrota kommentoineen saariryhmää kakussa, mutta Japanissa saariryhmä on herättänyt keskustelua ja se on koettu joillakin tahoilla myös pilkkana Japania kohtaan.

Lähteet: Reuters