Mies ampui poliiseja kohti Lempäälässä, ampuja kuoli poliisin luoteihin

Menehtynyt oli suomalais-englantilainen vuonna 1992 syntynyt mies. Myös yksi poliisi loukkaantui luodista, mutta ei hengenvaarallisesti.

Lempäälä
Poliisiauto kolmostien risteyksessä.
Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Mies on kuollut poliisin ammuttua häntä Lempäälässä Pirkanmaalla. Surmansa saanut mies oli aiemmin ampunut poliiseja kohti.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi pyrki pysäyttämään henkilöauton ennen kello kolmea iltapäivällä Lempäälässä Moision alueella, koska poliisi epäili, että autossa on epäilyttäviä henkilöitä.

Auto lähti pakenemaan tilanteesta ja poliisi ryhtyi takaa-ajoon. Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi kiilasi pakenevan auton. Autossa matkustajana olleet kaksi nuorta miestä jäivät autosta pysäytyspaikalle ja kuljettaja pakeni yksin.

Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Tapahtumapaikka oli valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin nro 35 jälkeen Turuntiellä.

Auton kuljettaja ampui kohti poliiseja. Kaksi poliisia ampui kohti heitä ampunutta miestä. Mies sai surmansa poliisin luodeista. Myös yksi poliisi loukkaantui tilanteessa ylävartaloon, mutta ei hengenvaarallisesti.

Poliisi on selvittänyt tilanteessa kuolleen henkilöllisyyden. Menehtynyt oli suomalais-englantilainen vuonna 1992 syntynyt mies, joka on asunut Suomessa useita vuosia.

Asiaa tutkii Keskusrikospoliisi, ja poliisin aseenkäytön osalta tutkinnanjohtajana toimii valtakunnansyyttäjänviraston määräämä kihlakunnansyyttäjä.

Silminnäkijävideolla neljä poliisiautoa

Iltalehden julkaisemassa silminnäkijävideossa (siirryt toiseen palveluun) takaa-ajon viimeiset ovat tallentuneet dramaattisesti.

Videossa näkyy, kuinka takaa-ajettu punainen henkilöauto kaartaa kovaa vauhtia Lempäälään menevää ramppia. Sitä ajaa takaa kaikkiaan neljä poliisiautoa.

Yksi poliisiautoista ajaa takaa-ajetun rinnalle ja kiilaa sen tien reunaan. Auto jää tien reunakaiteen ja poliisiauton väliin.

Poliisiauto pyörähtää hieman ja pysähtyy poikittain takaa-ajetun auton eteen tukkien sen tien. Sitten poliisit astuvat kiilanneesta poliisiautosta ulos. Video päättyy tähän näkymään.

Sen jälkeen kiilatun auton kuljettaja ampui kohti poliisia. Yksi poliisi loukkaantui luodista. Poliisi vastasi tulitukseen ampumalla kuskia kuolettavasti.

Lempäälä kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Lue lisää:

Kymmenisen luotia vuodessa – poliisi ampuu Suomessa harvoin

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 21.26 poliisin uuden tiedotteen mukaisesti.