Poliisi otti kiinni kaksi Lempäälän ampumavälikohtaukseen liittyen – surmansa saanut kuljettaja ampui putkihaulikolla

Ampumavälikohtaus vaati yhden hengen lauantaina Lempäälässä. Autossa oli useita aseita. Poliisi on puhuttanut lyhyesti kiinniotettuja.

Ampumavälikohtaus
Poliisin sulkema Turuntien liittymä.
Poliisi ampui pakoon lähteneen ja poliiseja tulittaneen autoilijan Lempäälässä lauantaina. Kuvassa poliisin sulkema Turuntien liittymä.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Poliisi kertoo, että se on ottanut illan ja yön aikana kiinni kaksi parikymppistä miestä liittyen Lempäälässä eilen lauantaina tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen.

Kiinniotetut miehet olivat matkustajina autossa, jonka kuljettaja kuoli myöhemmin takaa-ajon päätteeksi ampumisvälikohtauksessa. Miehet olivat poistuneet autosta ennen takaa-ajoa, kun kuljettaja lähti pakoon poliisia.

Krp kertoo, että toinen matkustajana ollut mies otettiin kiinni yksityisasunnosta Lempäälässä puoli yhdentoista aikaan lauantai-iltana. Toinen mies otettiin kiinni Tampereella Rieväkadun liikekeskuksen pihasta puoli kahden aikaan sunnuntaina aamuyöllä.

Keskusrikospoliisin mukaan kiinniottojen perusteena on epäily törkeästä ampuma-aserikoksesta. Autossa, jossa miehet olivat matkustajina ennen takaa-ajoa, oli useita ampuma-aseita.

Koko tilanne sai alkunsa eilen lauantaina iltapäivällä, kun poliisi yrittää pysäyttää henkilöauton Lempäälässä Moision alueella. Poliisi on kertonut aiemmin, että epäili autossa olleen epäilyttäviä henkilöitä. Kuljettaja lähti ajamaan pakoon ja poliisi ryhtyi takaa-ajoon. Autossa matkustajana olleet kaksi miestä, jotka on nyt otettu kiinni, jäivät autosta pysäytyspaikalle ja kuljettaja pakeni yksin paikalta.

Kilometrien takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Auton kuljettaja ampui kohti poliiseja, ja kaksi poliisia ampui kuljettajaa. Mies sai surmansa poliisin luodeista. Myös yksi poliisi loukkaantui, muttei hengenvaarallisesti.

Kuski ampui poliiseja putkihaulikolla

Poliiseja kohti ampuneen miehen käyttämä ase oli omatekoinen putkihaulikko. Myös muut autossa olleet aseet olivat omatekoisia.

Ampumavälikohtauksessa haavoittunut poliisi on edelleen sairaalahoidossa mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Poliisin mukaan hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisia kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Esitutkintaa jatketaan muun muassa pakkokeinolain mukaisilla etsinnöillä ja kiinniotettujen kuulusteluilla. Heitä on toistaiseksi puhutettu lyhyesti.

Lue myös:

Mies ampui poliiseja kohti Lempäälässä, ampuja kuoli poliisin luoteihin

Kymmenisen luotia vuodessa – poliisi ampuu Suomessa harvoin