Senaattori Bernie Sandersin kirjoittama twiitti Suomesta saanut jo satoja tuhansia seuraajia Twitterissä

Ulkomaat
Bernie Sanders
Yhdysvaltain senaattori Bernie Sandersin kirjoittama twiitti suomalaisesta yhteiskunnasta on saanut satojatuhansia seuraajia. Sanders on vankka pohjoismaisen yhteiskunnan ihalija.Michael Reynolds / EPA

Viime torstaina yhdysvaltalainen, riippumaton senaattori ja demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitellut Bernie Sanders julkaisi Suomen yhteiskuntaa suitsuttavan twiitin.

Sandersin twiitti on tavoittanut sunnuntaihin mennessä jo lähes 300 tuhatta ihmistä Twitterissä.

Senaattori Sandersin twiitissä on video, missä Sanders itse puhuu ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon puolesta.

Videolla esiintyy myös Yhdysvalloissa asuva suomalaistoimittaja Anu Partanen, joka on julkaissut pohjoismaisia ja yhdysvaltalaisia yhteiskuntamalleja vertailevan kirjan The Nordic Theory of Everything. Vuonna 2016 julkaistu Partasen kirja on saanut amerikkalaismediassa paljon huomiota ja herättänyt keskustelua.

Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan vankkumaton kannattaja Sanders kutsuu Suomea maailman onnellisimmaksi maaksi twiittinsä johdannossa ja haastaa amerikkalaisia pyrkimään samaan.

– Katsokaa, mitä tekee Suomi, maailman onnellisin maa. Jos Suomi pystyy tarjoamaan jokaiselle terveydenhoidon, ilmaisen korkeakoulutuksen ja kohtuuhintaisen päivähoidon, miksi me emme pysty samaan Yhdysvalloissa?, kirjoittaa Sanders twiitissään.

Senaattori Bernie Sanders kampanjoi vuoden 2016 presidentinvaalien esivaaleissa puhumalla paljon pohjoismaisesta ilmaisesta terveydenhuollosta ja koulutuksesta, mutta silloin monet amerikkalaisista pitivät häntä radikaalina, joka halua tehdä Yhdysvalloista sosialistisen maan.

Korjaus 30.4.2018 klo 13.50: Jutusta on poistettu tieto, että Sanders olisi demokraatti. Hän on puoluekannaltaan riippumaton, joskin osallistuu demokraattiryhmän toimintaan ja äänestää usein sen mukana. Vuonna 2016 hän tavoitteli demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta.