1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. itsemurhaiskut

Ainakin 25 kuoli itsemurhaiskuissa Kabulissa – joukossa yhdeksän toimittajaa

Myös Etelä-Afganistanissa räjähti. Sotilassaattuetta vastaan suunnattu autopommi surmasi 11 lasta.

itsemurhaiskut
Pommi-iskussa loukkaantunutta kannettaan hoitoon Kabulissa.
Pommi-iskussa loukkaantunutta kannettiin hoitoon Kabulissa maanantaina.Hedayatullah Amid / EPA

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa maanantaina tehdyissä itsemurhaiskuissa on kuollut ainakin 25 ihmistä, kertovat uutistoimistot.

Iskuja oli kaksi, ja ne tehtiin Kabulin aamuruuhkassa. Jälkimmäisessä iskussa sai surmansa kahdeksan paikallista toimittajaa ja uutistoimisto AFP:n valokuvaaja.

Kyseessä on vakavin isku tiedotusvälineitä vastaan Afganistanissa sitten vuoden 2001, jolloin talebanien valta päättyi. Myös BBC toimittaja on saanut tänään surmansa maan itäosissa tapahtuneessa hyökkäyksessä.

Kabulin iskussa surmansa saaneet toimittajat olivat tulleet paikalle raportoimaan ensimmäisestä iskusta. Poliisin mukaan itsemurhapommittaja tekeytyi toimittajaksi ja räjäytti itsensä näiden joukossa.

Kaksoisiskussa loukkaantuneita on ainakin 45, joista osan tila on vakava. Terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskujen tekijäksi.

Hyökkäys Etelä-Afganistanissa

Muutamia tunteja Kabulin iskujen jälkeen myös Kandaharin maakunnassa tehtiin itsemurhaisku, kun räjähteillä lastatulla autolla hyökättiin kohti ulkomaalaista sotilassaattuetta.

Viranomaisten mukaan iskussa sai surmansa 11 lasta. Myös kahdeksan romanialaista Nato-joukkoihin kuulunutta sotilasta loukkaantui.

Paikallisen poliitikon mukaan surmansa saaneet lapset olivat kokoontuneet tien varteen katsomaan ohi ajavaa Naton sotilassaattuetta, kun autopommi räjähti.

Artikkelia päivitetty kauttaaltaan 30.4.2018 kello 16:49. Lisätty muun muassa tietoja Etelä-Afganistanissa tehdystä iskusta ja tarkennettu tietoja uhreista.

Aiheesta muualla:

Famed photographer among 29 killed in twin Afghanistan blasts (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, Reuters, AP

Lue seuraavaksi