Kissatalo etsii yhä uutta osoitetta Vaasassa

Vaasan kissatalolle on käyty katsomassa uusia tiloja jo useissa myyntikohteissa. Vanhasta talosta haluttaisiin nopeasti pois, mutta kiireen ei anneta sotkea uuden etsintää.

löytöeläimet
Vaasan kissatalo
Yli 100-vuotias talo Vaasan Palosaarella on toiminut löytöeläintalona vuodesta 1996 lähtien.Elina Kaakinen / Yle

Vaasan kissatalolle etsitään parhaillaan uusia tiloja. Kissataloa pyörittävän yhdistyksen väki on käynyt jo useita taloja katsomassa, mutta sopivaa ei ole vielä tullut vastaan.

– Koko ajan pidämme silmät ja korvat auki, että missä olisi meille sopiva kohde. Olemme jo käyneet useassa esittelyssä, mutta aina niissä on ollut jotain vikaa. Aivan sopivia ei ole vielä tullut vastaan, kertoo Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry:n puheenjohtaja Kirsti Koivula.

Tarkkaa aikataulua uudelle kissatalolle ei ole asetettu, vaikka vanha onkin huonossa kunnossa.

– Olemme sopineet, että ei oteta mitä tahansa vain sen takia, että saataisiin nopeasti, vaan sen täytyy olla nyt kerralla hyvä ja sopiva, Koivula toteaa.

Vaasan kissatalo keräsi maaliskuussa uusille tiloilleen joukkorahoituksella 80 000 euroa. Yhdistys aikoo ottaa talohankintaan myös lainaa, sillä toimintaan sopiva talo maksanee noin 200 000 euroa. Taloa etsitään läheltä Vaasan keskustaa. Yhdistyksen täytyy lisäksi selvittää, millaisessa paikassa kissatalo ylipäätään saa toimia.

– Talo jonkun tien päässä olisi ihana. Talo saisi olla myös yksitasoinen, siinä pitäisi olla pihaa ja parkkitilaa. Sen pitäisi ylipäätään olla löytöeläintoimintaan soveltuva, mutta toki remonttejakin ollaan valmiita tekemään.

Kissatalo huolehtii Vaasan alueen kodittomista kissoista vapaaehtoisvoimin.