Jared Leto puolusti Kouvolaa Suomen-keikallaan – nyt kiitollinen kaupunki kerää hänelle lahjaa ja kutsuu kylään

Keikkalavalle nousseesta Ville Välikivestä on tullut paikallinen julkkis Kouvolassa.

Jared Leto Kuva: Markku Rantala / Yle

Kouvola kerää parhaillaan pakettia, joka lähetetään kaupunkia puolustaneelle amerikkalaiselle maailmantähdelle Jared Letolle.

Leto keikkaili viime viikolla bändinsä kanssa Helsingissä ja pyysi yleisöstä faneja tanssimaan lavalle.

Yksi heistä oli kouvolalainen Ville Välikivi, jolta tähti kysyi yleisön edessä tämän kotikaupunkia.

Välikiven kotipaikan Kouvolan mainitseminen herätti yleisössä buuauksia ja naureskelua. Oscar-palkittu näyttelijä-muusikko vastasi yleisön palautteeseen heti. Youtubessa julkaistulla videolla (siirryt toiseen palveluun) kuuluu, miten yleisö alkaa mölytä.

– Fuck You, I love Kouvola, Leto vastaa yleisölle.

Myös lavalla ollut Välikivi tiesi, mitä tehdä.

– Kun Leto vilautti keskisormea, niin refleksinä itsekin näytin keskisormea. Annoin pienet aplodit ja näytin peukkua. Loistava meininki.

Jared Leton Kouvola-lausunnoista ensimmäisenä kirjoitti Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Mediahuomion lisäksi Kouvola-myönteinen lausunto ja Villen kotiseutuylpeys nostettiin myös Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmän keskusteluun (siirryt toiseen palveluun) Facebookissa.

– Tottakai tähän tartuttiin. Tämä meni ainakin sosiaalisessa mediassa tunteisiin, ja haluamme muistaa tähteä, sanoo Kouvolan kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Juha Huhtala, joka on Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmän perustaja.

Ville Välikivi kuvailee kotikaupunkiaan Kouvolaa tutuksi ja turvalliseksi paikaksi. Kuva: Ville Välikivi

Paketti postiin ensi viikolla

Nyt ryhmä kerää yhdessä kaupungin kanssa Kouvola-aiheista pakettia, joka on tarkoitus lähettää Letolle Yhdysvaltoihin ensi viikolla.

Ihmiset ovat jo tehneet t-paidan, kahvimukin ja rannekorun, jotka kaikki on koristeltu Fuck You, I love Kouvola -lausunnolla. Pakettiin tulee todennäköisesti myös paikallisia merkkituotteita kuten lakritsia.

Kaupungintalon yhteispalvelupisteessä on keräyslaatikko Kouvola-aiheisille esineille, joista sopivimmat päätyvät pakettiin.

– Laitamme paketin kaupunginjohdon nimissä, jolloin toivomme, että se erottuu fanipostin seasta, sanoo Huhtala

Jared Letolle menee myös kutsu tulla käymään Kouvolassa.

Myös Välikivelle mietitään palkintoa

Huhtalan mukaan myös Ville Välikiven kotiseuturakkaus ansaitsee palkinnon, jota mietitään vielä. Maailmantähden vieressä lavalla seisseestä ja kotikaupunkiaan puolustaneesta 21-vuotiaasta on tullut jo pieni julkkis.

–Kadulla jotkut ihmiset tunnistavat minut ja moikkaavat sekä näyttävät peukkua. Eilen elokuvissa minulle huikattiin että "siehän olet se Jared Leto -kaveri".

Kouvolalainen muistaa Thirty Seconds to Mars -yhtyeen keikan koko loppuelämänsä.

– Pääsin heittämään ylävitoset Leton ja bändin rumpalin kanssa. Se oli minulle unelmien täyttymys ja uskomaton kokemus.