Malesialaiskonetta etsitty 80 000 neliökilometrin alueelta – tutkimukset jatkuvat kesäkuun puoliväliin

Malaysia Airlinesin lennolla MH370 oli 239 ihmistä. Yksityinen yritys on etsinyt sitä tammikuun puolivälistä lähtien.

Kadonneet lentokoneet
Omaiset muistelivat kadonneita
Malesialaisen lentokoneen mukana kadonneiden ihmisten omaiset osallistuivat muistotilaisuuteen maaliskuussa Kuala Lumpurissa, kun koneen katoamisesta oli kulunut neljä vuotta.Fazry Ismail / EPA

Neljä vuotta sitten kadonneen malesialaiskoneen etsinnät eivät edelleenkään ole tuottaneet tulosta. Yhdysvaltalainen Ocean Infinity on etsinyt konetta löytöpalkkion toivossa tammikuun puolivälistä.

Yhtiö kertoo haravoineensa merkkejä koneesta lähes 80 000 neliökilometrin alueelta Intian valtamerestä. Siitä ei ole löytynyt jälkeäkään.

Ocean Infinity toivoi alun perin löytävänsä koneen 25 000 neliökilometrin alueelta. Yhtiö ilmoittaa kuitenkin aikovansa jatkaa etsintöjä. Malesian valtio on antanut sille kesäkuun puoliväliin saakka aikaa löytää hylky.

Mikäli kone löytyy, yhdysvaltalaisyhtiö voi saada kymmenien miljoonien dollarin löytöpalkkion. Palkkion suuruudeksi on aiemmin kerrottu korkeintaan 70 miljoonaa dollaria.

Malaysia Airlinesin lento MH370 oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se katosi maaliskuussa 2014 Koneessa oli 239 ihmistä.

Lue myös:

Amerikkalaisyhtiö yrittää löytää mystisesti kadonneen matkustajakoneen jättipalkkiota vastaan

Malesialaiskoneen etsinnät lopetetaan – kadonneiden omaiset protestoivat

Lähteet: AP, Yle