Hollywood-näyttelijä Ashley Judd haastaa Weinsteinin oikeuteen uransa vahingoittamisesta

Judd oli ensimmäisten näyttelijöiden joukossa, jotka syyttivät Weinstenia seksuaalisesta ahdistelusta viime lokakuussa.

seksuaalinen häirintä
Ashley Judd kuvattuna sinistä taustakangasta vasten 28. maaliskuuta 2018.
Hollywood-näyttelijä Ashley Judd on haastanut tuottaja Harvey Weinsteinin oikeuteen.AOP

Hollywood-näyttelijä Ashley Judd on haastanut tuottaja Harvey Weinsteinin oikeuteen kunnianloukkauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Näyttelijä uskoo menettäneensä vuonna 1998 roolin Taru sormusten herrasta -elokuvassa Weinsteinin takia. Judd väittää Weinsteinin vahingoittaneen hänen uraansa kostoksi, koska hän oli torjunut tämän lähentelyt hotellihuoneessa vuotta aiemmin.

– Weinstein käytti valtaansa viihdeteollisuudessa vahingoittaakseen Juddin mainetta ja rajoittaakseen hänen mahdollisuuksiaan saada töitä, losangelesilaiseen oikeuteen jätetyssä kanteessa todetaan.

Elokuvan ohjaaja Peter Jackson on kertonut harkinneensa Juddia elokuvaan. Hän kuitenkin muutti mieltään keskusteluaan Weinsteinin tuotantoyhtiön kanssa.

Weinsteinin edustaja on kiistänyt väitteet lausunnossa. Lausunnon mukaan Weinstein ei ole loukannut Juddin kunniaa tai yrittänyt vahingoittaa hänen uraansa. Päinvastoin, Weinstein olisi edistänyt Juddin uraa ja hyväksynyt hänet koe-esiintymisiin kahteen elokuvaansa. Lausunnossa ei kommentoitu syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta.

Judd oli ensimmäisten näyttelijöiden joukossa, jotka syyttivät Weinstenia seksuaalisesta ahdistelusta viime lokakuussa. Näyttelijöiden julkiset syytökset siivittivät #metoo-kampanjan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

Yli 70 naista on syyttänyt Weinsteinia raiskauksista ja seksuaalisesta häirinnästä. Weinstein on kiistänyt raiskanneensa ketään.

Lue lisää:

Yhden miehen sikailun paljastamisesta se alkoi: Näin #metoo-tviitti on ravistellut maailmaa

Lähteet: Reuters