Facebookin Zuckerberg: Yhtiö lisää yhä yksityisyydensuojaa ja avaa deittipalvelun

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ei pahoitellut käyttäjätietokohua yhtiön konferenssissa.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg puhui Facebookin konferenssissa San Josessa tiistaina.Facebook

Facebook lisää palveluunsa työkalun, jolla käyttäjä voi estää selaushistoriansa päätymisen yhtiölle, ilmoitti sen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg tiistaina. Selaustiedot koskevat esimerkiksi verkkosivustoja ja sovelluksia.

Facebookin vuosittaisessa F8-konferenssissa puhunut Zuckerberg vakuutti, että yhtiö panostaa edelleen yksityisyydensuojaan. Facebook ajautui maaliskuussa keskelle skandaalia, kun paljastui, että Cambridge Analytica -yhtiö oli hyödyntänyt sen käyttäjien tietoja (siirryt toiseen palveluun) luvatta.

Toisin kuin Yhdysvaltain kongressin istunnossa huhtikuussa, Zuckerberg ei uutistoimistojen mukaan pyytänyt käyttäjätietokohua anteeksi. Hän kuvaili alkuvuotta "intensiiviseksi".

Facebookiin tulee myös vapaaehtoinen deittipalvelu, joka tähtää "merkityksellisten ja pitkäaikaisten suhteiden" muodostamiseen, Zuckerberg kertoi.

Hänen mukaansa se on luonnollinen lisä palveluun, joka muutenkin yhdistää ihmisiä verkossa. Deittiosion käyttö ei näkyisi käyttäjän kavereille.

Yhdysvaltain San Josessa pidettävään konferenssiin osallistuu esimerkiksi ohjelmistokehittäjiä ja start-up-yrittäjiä ympäri maailman.

Lisää aiheesta:

Kongressi vaatii vastauksia Facebook-skandaaliin Mark Zuckerbergilta – Yle seurasi keskustelua hetki hetkeltä

Facebook-kuuleminen tiukka paikka Zuckerbergille – voi joutua selittämään haittoja kuin tupakkatehtailija

Facebookin Zuckerberg kommentoi käyttäjätietokohua ensi kertaa: Myöntää yhtiön tehneen virheitä

Lähteet: Reuters, AP