1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT

Ylen entinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen Lappeenrannan teknillisen yliopiston työelämäprofessoriksi

Atte Jääskeläinen alkaa tutkia Euroopan kansallisten uutistoimistojen tulevaisuuden liiketoimintaa.

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT
Atte Jääskeläinen.
Atte Jääskeläinen.Derrick Frilund / Yle

Ylen entinen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen on nimitetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston työelämäprofessoriksi. Hänen virallinen tittelinsä on professor of practice.

Professorina Jääskeläinen on mukana kansainvälisessä projektissa, joka tutkii Euroopan kansallisten uutistoimistojen tulevaisuuden liiketoimintamalleja.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto uskoo hyötyvänsä Atte Jääskeläisen kokemuksesta, joka hänellä on digitalisaation aiheuttamista muutoksista media-alalla. Yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa kertoo, että media-alan liiketoiminnan digitalisoitumista ja sen johtamista on yliopistolla tutkittu jo pitkään.

– Atte Jääskeläisen kokemus digitalisaation mukanaan tuomasta liiketoiminnan murroksesta sekä sen vaatimasta muutosjohtamisesta on poikkeuksellisen laaja. Hänen osaamisensa linkittyy vahvasti LUTin strategiaan, kertoo Saksa yliopiston tiedotteessa.

Jääskeläisen työsuhde Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa on osa-aikainen ja voimassa toistaiseksi.

Vuosia Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajana

Atte Jääskeläinen on pitkän linjan toimittaja ja journalisti. Hän oli 10 vuotta Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajana. Sitä ennen hän oli Suomen tietotoimiston päätoimittajana ja toimitusjohtajana.

Jääskeläinen jätti Ylen toukokuussa 2017. Silloin Yle ja Jääskeläinen sopivat, ettei Jääskeläinen enää jatka yhtiön palveluksessa. Ylen mukaan Jääskeläisellä ei ollut enää edellytyksiä tehtävän menestykselliseen hoitamiseen.

Syksyllä 2017 Jääskeläinen aloitti vierailevana tutkijana Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa Britanniassa.

Atte Jääskeläisen haastattelu on tulossa Ylen nettisivuille myöhemmin tänään keskiviikkona.

Lue seuraavaksi