1. yle.fi
  2. Uutiset

Instagram puuttuu verkkokiusaamiseen uuden filtterin avulla

Uusi filtteri suodattaa kiusaamiseksi luokiteltuja kommentteja julkaisuista. Se on jo käytössä.

Instagram
Älypuhelin
AOP

Suosittu sosiaalisen median yritys Instagram ilmoitti tiistaina kehittäneensä filtterin, joka karsii pilkkaavat kommentit julkaisuista. Asiasta kirjoittaa sanomalehti New York Times. (siirryt toiseen palveluun)

Instagram perustuu kuvien julkaisuun. Uusi filtteri eli suodatin piilottaa myös kommentit, joissa arvostellaan käyttäjän ulkonäköä tai persoonaa. Filtteri ilmoittaa Instagramille myös käyttäjistä, joiden kommentteja joudutaan suodattamaan paljon.

Asetus on jo nyt käytössä. Instagramin käyttäjät voivat kuitenkin halutessaan laittaa sen pois päältä.

Instagram aikoo myös tutkia tarkemmin käyttäjiä, jotka kommentoivat toistuvasti asiattomasti. Jos tilit rikkovat Instragram-käyttäjäsääntöjä, ne voidaan poistaa kokonaan.

– Haluamme olla selkeitä tässä asiassa. Me emme hyväksy kiusaamista Instagramissa, Instagramin toimitusjohtaja Kevin Systrom kirjoitti blogissaan.

Sosiaalisen median jättiyrityksiä on arvosteltu siitä, etteivät ne ole kyenneet tarttumaan vihapuheeseen ja kiusaamiseen tarpeeksi tehokkaasti.

Instagram vakuuttaa, että nuorten suojeleminen kiusaamiselta on yhtiölle tärkeää. Uusi filtteri on osa yhtiön ohjelmaa, joka pyrkii vähentämään kiusaamista.

– On tärkeää suojella nuorimpia yhteisömme jäseniä, jotta he voivat ilmaista itseään ja mielipiteitään vapaasti, painottaa Systrom.

Instagram käyttää Facebookin kehittämää DeepText-järjestelmää sopimattomien verkkokiusaamisen suodattamiseksi. Se perustuu keinoälyyn, joka poistaa sopimattomat sanat lauseista.

Verkkokiusaamisella tarkoitetaan esimerkiksi sähköpostin, puhelimen tai sosiaalisen median välityksellä tapahtuvaa pilkkaamista, kiusaamista ja vihapuhetta.

Aiheesta muualla:

Instagram Will Now Filter Comments “Intended To Harass” Users & Here’s How It Works (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi