1. yle.fi
  2. Uutiset

Autokaupoissa oli vilkas huhtikuu – romutuspalkkiosta käytetty jo yli puolet

Vuoden alussa käyttöön tullut romutuspalkkio on vauhdittanut vanhojen autojen vaihtamista uusiin.

autokauppa
nainen autokaupassa
Henkilöautojen rekisteröinnit ovat nousseet 6,9 prosenttia.Ismo Pekkarinen / AOP

Autokauppa vilkastui huhtikuussa tuntuvasti verrattuna vuoden takaiseen, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin yli 11 000, mikä on 17,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Vuoden alusta lähtien uusien henkilöautojen rekisteröinnit ovat nousseet 6,9 prosenttia verrattuna viime vuoden samaan jaksoon. Vuoden alussa käyttöön tullut romutuspalkkio on vauhdittanut vanhojen autojen vaihtamista uusiin. Palkkioon varatuista määrärahoista oli huhtikuun loppuun mennessä käytetty noin 53 prosenttia. Palkkiota on hyödynnetty yli 4 000 uuden auton tilaamiseen.

Romutuspalkkiolla saa ostaa uuden auton, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 grammaa kilometriltä. Palkkiolla hankituista autoista noin 70 prosenttia on pieniä, niin sanotun B-segmentin autoja.

Yli viisi prosenttia palkkion käyttäjistä vaihtoi kaasu- tai sähköautoon. Palkkio näyttää myös alentaneen romutukseen päätyvien autojen keski-ikää. Tammi-maaliskuussa romutettiin autoja, jotka olivat keskimäärin 1,7 vuotta uudempia kuin viime vuonna.

Lue seuraavaksi