SAMK kaappasi rehtorin Porin yliopistokeskuksesta – uusi rehtori yhdistäisi korkeakoulukampukset

Uusi Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori on Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta.

Yliopistokeskus
Jari Multisilta
Jari Multisilta.Mari Kahila / Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi on valittu Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta.

52-vuotias Multisilta on tekniikan tohtori. Hän toimii parhaillaan myös Tampereen teknillisen yliopiston osa-aikaisena multimedian professorina.

Yhteistyön puolestapuhuja

Multisilta aloittaa SAMKin palveluksessa 14.8. Rehtorin ja toimitusjohtajan tehtävät hän ottaa vastaan 15.9., kun nykyinen rehtori-toimitusjohtaja Juha Kämäri jättää paikkansa.

Jari Multisilta sanoo, että häntä pyydettiin tehtävään. Hetken harkinnan jälkeen hän päätti tarttua haasteeseen.

Uskoisin, että pystyn uudessa tehtävässä hyödyntämään laajaa kokemusta, joka minulla on yliopistokentästä.

Jari Multisilta

– Uskoisin, että pystyn uudessa tehtävässä hyödyntämään laajaa kokemusta, joka minulla on yliopistokentästä. SAMK tekee parhaillaan selvitystä, miten yhteistyötä erityisesti Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa voidaan kehittää, Multisilta sanoo.

Uusi rehtori-toimitusjohtaja sanoo, että SAMKin pitää jatkossa panostaa voimakkaasti alueen työvoimatarpeisiin. Tällä hetkellä Satakunnassa on pulaa varsinkin automaatioalan osaajista. Sen sijaan mahdollisiin karsittaviin aloihin Multisilta ei ota kantaa suuntaan eikä toiseen.

Kampukset yhteen?

Jari Multisilta korostaa myös, että SAMKin ja Porin yliopistokeskuksen yhteistyötä on tiivistettävä entisestään.

Multisilta nostaa esiin vanhan ajatuksen korkeakoulukampusten yhdistämisestä. Tällä hetkellä Porin yliopistokeskus toimii Pohjoisrannassa ja ammattikorkeakoulun toiminta on Porissa keskitetty Asema-aukiolle.

Näkisin, että yliopistokeskuksen tuominen Asema-aukion kampukselle olisi oikeansuuntainen ratkaisu.

Jari Multisilta

– Näkisin, että yliopistokeskuksen tuominen Asema-aukion kampukselle olisi oikeansuuntainen ratkaisu, joka tukisi molempia, SAMKia ja yliopistokeskusta. Se mahdollistaisi esimerkiksi henkilökunnan käyttämisen ristiin ja yhteisten tilojen ja palvelujen käytön, Multisilta sanoo.

Multisillan mielestä yhteistyön tiivistäminen turvaisi Porissa samankaltaiset opiskelumahdollisuudet kuin Tampereella, jossa yliopistot ja ammattikorkeakoulu ovat jatkossa samassa organisaatiossa.