Starbucks on sopinut laajaa huomiota herättäneen kiistan tummaihoisten miesten kanssa

Yhtiö kustantaa miehille yliopistotutkinnon ja kouluttaa henkilöstöään tasa-arvoiseen asiakaspalveluun.

Rotujen välinen tasa-arvo
Starbucks-ketjun logo
John G. Mabanglo / EPA

Yhdysvalloissa ja muuallakin huomiota herättänyt Starbucksin kahvilakiista on ratkennut. Kahvilaketju Starbucks ilmoitti päässeensä sopuun huonoa kohtelua saaneiden tummaihoisten miesten kanssa.

Kahvilaketju Starbucks kustantaa miehille tutkinnon yliopistossa. Ketju tekee yhteistyötä Arizonan osavaltion yliopiston kanssa. Starbucks ja miehet sanoivat keskiviikkona, että rahoitussopimuksen tarkemmat ehdot säilyvät luottamuksellisina.

Ilmoitus tuli samana päivänä, kun miehet sopivat myös Philadelphian kaupungin kanssa. Philadelphian kaupunki on luvannut maksaa molemmille miehille symbolisen yhden dollarin korvauksen ja perustaa 200 000 dollarin yrittäjyysohjelman nuorille yrittäjille.

Kaikki alkoi välikohtauksesta Philadelphiassa sijaitsevassa kahvilassa huhtikuussa, kun kaksi tummaihoista miestä oli istunut kahvilassa. He eivät saaneet käyttää kahvilan WC:tä, koska eivät olleet ostaneet mitään, ja heitä oli pyydetty poistumaan.

Miehet kieltäytyivät, jolloin myymälän johtaja kutsui poliisin. Jälkeenpäin he kertoivat odottaneensa tuttavaansa. Poliisi pidätti heidät ja vei käsiraudoissa pois. He vapautuivat vasta kahdeksan tuntia myöhemmin, eikä heitä epäilty mistään rikoksesta.

Kahvilan muut asiakkaat ihmettelivät tapahtunutta, ja ketju on joutunut laajan painostuksen kohteeksi. Ihmiset ovat vaatineet tasa-arvoista kohtelua ja yhtiön toimitusjohtaja Kevin Johnson on käynyt henkilökohtaisesti pyytämässä anteeksi Philadelphian liikkeen asiakkailta.

Yhdysvaltalainen kahvilaketju Starbucks sulkee kaikki Yhdysvalloissa toimivat liikkeensä toukokuun lopulla kouluttaakseen työntekijöitään kohtaamaan eri rotuja edustavia asiakkaita tasa-arvoisesti. 8 000 myymälää ovat kiinni 29. toukokuuta.

– Starbucks jatkaa tämän kaltaisia ​​toimia tapauksen korjaamiseksi ja vahvistaakseen arvoja ja näkemystä meistä yrityksenä, jollaisia haluamme olla, sanoi Starbucksin toimitusjohtaja Kevin Johnson.

Uutista on muokattu klo 7.43: Kieliasua korjattu.

Lue myös:

Tämän videon takia Starbucks lähettää 175 000 ihmistä rasisminvastaiseen koulutukseen – uusi kohu jo nousemassa

Yhdysvalloissa Starbucks-ketjun kahvilat sulkevat ovensa päiväksi – koko henkilöstö ennakkoluuloja kitkevään koulutukseen

Lähteet: AP, AFP, Reuters