HAMKin koulutuksiin runsaasti hakijoita

HAMKin kansainvälisiin koulutuksiin haki yli 900.

Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä
Kovat opintomaksut eivät hakuun juurikaan vaikuttaneetTiina Kokko / Yle

Kuluvan kevään aikana HAMKin kansainvälisiin koulutuksiin tuli kaikkiaan yli 900 hakemusta Hakijoista neljännes oli suomalaisia. Suurin osa kevään aikana hakeneista ulkomaalaisista opiskelijoista tulee Euroopan ulkopuolisista maista. Eri kansallisuuksia hakeneiden joukossa on kaikkiaan yli 90.

Hämeen ammattikorkeakoulusta kerrotaan, etteivät lukuvuosimaksut ole merkittävästi vaikuttaneet siihen, mistä maista hakijat tulevat. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat hakijat maksavat pääsääntöisesti lukuvuosimaksua, jonka suuruus on 8700 - 9700 euroa vuodessa.

HAMKin suosituin koulutus kansainvälisten hakijoiden keskuudessa oli International Business. Ulkomaalaisia opiskelijoita HAMKissa on tällä hetkellä noin 700 ja heitä on noin 50 maasta.

Hämeen ammattikorkeakoulu on verkottunut ulkomaille

Hämeen ammattikorkeakoulu on verkottunut monien ulkomaisten oppilaitosten kanssa. HAMK on solminut sopimukset strategisesta kumppanuudesta brasilialaisen Feevale Universityn ja tanskalaisen VIA University Collegen kanssa.

Lisäksi HAMKilla on Euroopassa noin sata yhteistyökorkeakoulua. Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Venäjällä ja Afrikassa kumppaneita on parikymmentä.