Linnan Kehityksen toimitusjohtaja vaihdettava, vaatii Lulu Ranne

Lulu Ranne vaatii toimitusjohtajan erottamista ja järeää omistajaohjausta koska yhtiö ei ole saavuttanut tavoitteitaan.

Hämeenlinna
Kyltti ovessa
Linnan Kehityksen näytöt ovat Ranteen mukaan heikkojaAntti Ruonaniemi / Yle

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen perussuomalaisten jäsen Lulu Ranne on vetänyt Linnan Kehityksen toiminnan voimakkaasti esiin Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa. Hän vaatii, että kaupunginhallitus ohjeistaa Linnan Kehityksen hallitusta käynnistämään välittömästi toimenpiteet toimitusjohtajan, Mervi Käen vaihtamiseksi.

– Kyse on yhtiöstä, joka on keskeisessä asemassa Hämeenlinnan elinkeinopolitiikassa. Meille on tullut tietoa siitä, että Linnan Kehityksessä on ongelmia paitsi johtamisessa, työhyvinvoinnissa ja myös tulosten saavuttamisessa, sanoo Lulu Ranne.

Ranne sanoo, että koska kaupunki vaatii nollatoleranssia työpaikkakiusaamisen osalta, niin samoja tapoja pitää vaatia myös kaupungin yhtiöiltä.

Linnan Kehityksen näytöt ovat heikkoja, sanoo Ranne

Lulu Ranne sanoo, että Linnan Kehitys Oy:n tärkeimpiä tehtäviä ovat kaupungin elinvoiman ja taloudellisen kasvun lisääminen. Yhtiön johdolla on ollut jo neljä vuotta aikaa antaa näyttöjä, mutta tulokset ovat heikkoja. Lulu Ranne sanoo, että yrityskentältä on tullut kriittistä palautetta. Kaupungin tulisi hänen mielestään nyt käyttää voimakkaasti omistajaohjausta.

Lulu Ranne sanoo, että myös aluehalllintoviranomaiset ovat joutuneet puuttumaan puutteisiin.

Ranne muistuttaa, että yhtiöllä olisi ollut neljä vuotta aikaa näyttää kyntensä. Hän vaatii, että myös kuntayhtiöillä ja niiden toimitusjohtajilla pitää olla todellinen tulosvastuu. Ranne on myös sitä mieltä, ettei Linnan Kehitystä enää tarvita.

– Olisi hyvä, että tämä koko elinvoimapalvelukokonaisuus siirrettäisiin suoraan kaupungin johdon alaisuuteen. Tässä on mukana myös eräänlainen vaikuttavuuselementti. Kun kaupunginjohtaja on suoraan johtamassa elinkeinopolitiikkaa, niin se on aivan eri asia kuin oskeyhtiölain alaisuudessa olevan yhtiön toimitusjohtajan johtaminen.

Hämeenlinnalta vaaditaan voimakasta omistajaohjausta

Lulu Ranne sanoo, että Hämeenlinnassa on seurattu jo monta vuotta Linnan Kehityksen tuloksia, ja myös esimerkiksi kansainvälisyys- ja matkailuasiat on kehnosti hoidettuja.

Ranteen mielestä on epärealistista kuvitella, että yhtiö voisi tulevaisuudessakaan saavuttaa sille asetettuja tavoitteita nykyisen toimitusjohtajan johdolla. Kaupungin on tässä tapauksessa käytettävä voimakasta omistajaohjausta ja ohjeistettava yhtiön hallitus vaihtamaan toimitusjohtajaa, lataa Lulu Ranne.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa on Lulu Ranteen mukaan asialle ymmärrystä. Eriävä mielipide ei ainakaan toistaiseksi kuitenkaan kaupunginhallituksessa kannatusta saanut.