Taipalsaari jatkaa työhyvinvointiongelman käsittelyä ilman kunnanjohtajaa

Työhyvinvointiongelmista kärsivän Taipalsaaren kunnanjohtaja on jäänyt sairauslomalle. Kunnanhallituksella on kuitenkin lupa jatkaa työhyvinvointiongelman ratkaisemista siitä huolimatta.

Taipalsaari
Grafiikka.
Taipalsaaren kunta saa apua työyhteisön ongelmiin ulkopuoliselta kosultilta.Niina Kalliainen / Yle Uutisgrafiikka

Taipalsaarella kuntaa vaivaavan työhyvinvointiongelman käsittely jatkuu ilman kunnanjohtajaa. Kunnanjohtaja Jari Willman on jäänyt sairauslomalle, mutta sen aikana kunnanhallitus etsii ratkaisuja ulkopuolisen konsultin tuella.

Kevään mittaan Taipalsaarella käynnistyy ulkopuolisen konsultin laatima työhyvinvointiohjelma. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen kertoo, että prosessia ei pysäytetä kunnanjohtajan sairausloman vuoksi.

– On selvää, että meidän täytyy tätä asiaa hoitaa. Ei me voida vain pallotella ja pallotella. Olemme varmistaneet Kuntaliiton lakimieheltä, että meillä on kunnanhallituksena oikeus hoitaa tämä asia kuntoon riippumatta siitä, onko sairausloma olemassa tai ei, Pitkänen sanoo.

Vastuu on kaikilla

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen kertoo, että ongelmien taustalla on pitkään muhinut epäluottamus johdon ja alaisten välillä. Pitkänen kuvailee, että asiat ovat patoutuneet ja niistä on syntynyt tsunami. Hän kiistää, että ongelmien syynä olisi vain kunnanjohtaja.

– Ei se näin ole. Meidän sovittu ohjelmamme paneutuu siihen, että koko työyhteisö tuntee vastuun tekemisestä. On selvää, että kunnanjohtaja vastaa myös työhyvinvoinnin kunnossaolemisesta, ja sitä kautta kritiikki tietenkin kohdentuu aika voimakkaasti kunnanjohtajaan, Pitkänen sanoo.

Ei me voida vain pallotella ja pallotella.

Taisto Pitkänen

Kunnanjohtajaa toivotaan neuvottelupöydän ääreen. Pitkänen kertoo kunnan vaativan kunnanjohtajalta, että työhyvinvointiongelman kimppuun käydään talkoilla ja asia hoidetaan kuntoon.

– Meidän pitää saada kunnanjohtajan näkemys kuulluksi. Kun hän johtaa tätä kuntaa, niin hänen on oltava mukana aktiivisesti tätä asiaa ratkaisemassa, Pitkänen sanoo.

Tällä hetkellä Taipalsaaren kunnanjohtajan tehtävät jaetaan tällä hetkellä hallintojohtajan ja muiden virkamiesten kesken.