1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ajankohtaisohjelmat

Legendaarinen Pressiklubi lopettaa, tilalle uudenlainen ajankohtaisohjelma

Vuodesta 2005 lähtien Ylen kanavilla pyörineen Pressiklubin tilalle perjantai-illan ohjelmapaikalle nousee uusi ajankohtaisohjelma, Sannikka & Ukkola. Ylen Ajankohtaistoimituksen päällikkö Riitta Pihlajamäki vastaili yleisön kysymyksiin aiheesta, vastaukset voit lukea artikkelin lopun kommenttiosiosta.

ajankohtaisohjelmat
Sannikka & Ukkola
Sannikka & UkkolaJukka Lintinen, Jyrki Valkama / Yle

Yleisradion Pressiklubin kuluva kevätkausi jää ohjelman viimeiseksi. Vuodesta 2005 lähtien tehtyä ajankohtaisohjelmaa on juontanut viimeksi Sanna Ukkola. Pressiklubin tilalla perjantai-illan ohjelmapaikalla aloittaa ensi syksynä uusi ajankohtaisohjelma Sannikka & Ukkola.

Ohjelmaa vetävät kokeneet politiikan toimittajat, A-studion juontaja Marja Sannikka sekä Pressiklubista ja Ylen aamu-tv:stä tuttu Sanna Ukkola.

Ylen Ajankohtaisohjelmista vastaava päällikkö Riitta Pihlajamäki kertoo, että Pressiklubin lopettamiseen ei liity dramatiikkaa, vaan kyse on tavanomaisesta kehittämisestä ja päätös on pitkän harkinnan tulos.

– Jokaisella ohjelmalla on oma elinkaarensa, ja nyt oli sopiva hetki uudistaa ajankohtaisohjelmien tarjontaa. Pressiklubissa ei sinänsä ollut mitään vikaa, vaan ohjelma oli ihan hyvässä iskussa, Pihlajamäki kertoo.

Pihlajamäen mukaan Sannikka & Ukkola on perinteisiin ajankohtaisohjelmiin verrattuna vauhdikkaampi ja yllätyksellisempi. Toinen muutos on se, että uusi ohjelma rakentuu entistä vahvemmin juontajien persoonien varaan. Tuottajana aloittaa aiemmin Yle Kioskin tuottajana työskennellyt Nora Kajantie.

– Sannikka ja Ukkola ovat vahvoja toimittajia, joiden varaan on hyvä rakentaa. Aloite muutokseen on lähtenyt toimittajilta itseltään ja he ovat luonnollisesti olleet myös ideoimassa ohjelmaa, Pihlajamäki kertoo.

Pressiklubi on ruotinut mediailmiöitä persoonallisella ja satiirisella otteella vuodesta 2005 lähtien. Sitä ovat juontaneet Timo Harakka, Ruben Stiller ja nyt Sanna Ukkola, jotka ovat kaikki tehneet oman näköistään ohjelmaa vieraineen.

//

Ylen Ajankohtaistoimituksen päällikkö Riitta Pihlajamäki vastaili yleisön kysymyksiin uudistukseen liittyen. Kysymykset ja vastaukset voit lukea kommenttiosiosta tästä alta. Kiitokset kaikille osallistuneille!

Lue seuraavaksi