Venäläinen hävittäjä syöksyi mereen Syyriassa: Kaksi lentäjää kuoli

Suhoi-30-tyyppinen hävittäjä syöksyi mereen pian noustuaan tukikohdasta Syyrian rannikolla.

Syyria
Venäläinen Suhoi Su-30 -hävittäjä.
Venäläinen Suhoi Su-30 -hävittäjä.Sergei Chirikov / EPA

Kaksi venäläistä sotilaslentäjää on kuollut Syyriassa hävittäjän syöksyttyä mereen. Asiasta kertovat venäläiset uutistoimistot, joiden mukaan kyseessä oli Suhoi-30-tyyppinen hävittäjä.

Uutistoimistojen siteeraaman Venäjän puolustusministeriön lausunnon mukaan hävittäjää ei ammuttu alas. Lausunnossa kerrottiin, että kone oli noussut Hmeimimin tukikohdasta ja syöksynyt pian sen jälkeen Välimereen.

Mereensyöksyn syystä ei ollut torstaina aamupäivällä vielä tietoa. Venäläisen uutistoimiston RIA:n mukaan turma saattoi johtua törmäyksestä lintuun.

Torstain mereensyöksyn jälkeen venäläisiä sotilaita on kuollut Syyriassa virallisten tietojen mukaan 86. Viimeksi Venäjä vahvisti sotilaitaan kuolleen maaliskuun alussa, kun Venäjän armeijan kuljetuskone syöksyi maahan Hmeimimin tukikohdassa. Helmikuussa islamistikapinallisten ryhmä ampui Syyriassa alas venäläisen rynnäkkökoneen.

Syyrian kartta
Tartusin sotasatama ja Hmeymimin lentokenttä ovat Venäjän asevoimien tärkeimmät tukikohdat Syyriassa. Venäläisia sotilaita ja tykistöä on nähty myös Homsin ja Latakian luona, sekä monin paikoin muualla maassa. Yle Uutisgrafiikka

Lähteet: Reuters, AFP