Sähköpyörät turvaan varkailta: Sairaala avasi työntekijöiden toiveesta pyöräparkin

Länsi-Pohjan keskussairaalan pyöräparkkiin mahtuu kymmenittäin pyöriä säältä, varkailta ja ilkivallantekijöiltä suojaan. Aloite pyöräparkkiin tuli henkilöstöltä.

Matkustaminen ja työmatkat
L-PKS:n pyöräparkin avajaistilaisuus keskiviikkona 3. toukokuuta 2018.
Pyöräparkin avajaisissa Länsi-Pohjan keskussairaalan työntekijöillä oli mahdollisuus päästä testaamaan sähköpyöriä.Antti Heikinmatti / Yle

Länsi-Pohjan keskussairaalassa kannustetaan henkilöstöä työmatkojen taittamiseen polkupyörällä.

Työmatkapyöräilyn houkuttelevuutta on parannettu rakentamalla sairaalalle turvallinen pyöräparkki, jossa polkupyöriä voi säilyttää säältä ja varkailta suojassa. Aloite pyöräparkin rakentamiseen tuli henkilöstöltä.

Pyöräparkkiin mahtuu seitsemisenkymmentä pyörää. Työsuojelupäällikkö Heikki Parviainen Länsi-Pohjan keskussairaalasta arvioi, että Länskässä työmatkoja taittaa polkupyörällä sulan maan aikaan pari sataa henkilöä.

– Tämä on helposti laajennettavissa, jos tarvitaan, Parviainen sanoo.

Suoraan sanottuna en olisi aiemmin uskaltanut tuoda pyörää tänne työpaikalle jos olisin joutunut säilyttämään sitä pihalla.

Riikka Vänskä

Tähän asti pyöriä on joutunut säilyttämään esimerkiksi kadun varressa tai pääoven vierustoilla, mistä niitä on usein lähtenyt varkaiden mukaan tai joutunut ilkivallan kohteeksi.

– Säännöllisesti on saanut katsella turvakameroiden kuvaa, että kenen mukaan pyörä on lähtenyt, kertoo Heikki Parviainen.

Kallista pyörää ei mieluusti jätä varkaiden armoille

Torniolainen Riikka Vänskä oli torstaina jättänyt sähköpyöränsä kotiin, mutta uskoo että turvallinen säilytyspaikka alentaa kynnystä tulla töihin pyörällä.

– Ostettiin maaliskuussa sähköpyörät ja aloitettiin talvipyöräily. Sähköpyörä on aika kallis hankinta. Suoraan sanottuna en olisi aiemmin uskaltanut tuoda pyörää tänne työpaikalle jos olisin joutunut säilyttämään sitä pihalla, Vänskä sanoo.

Länskän pyöräparkki valmistui käyttöön jo viime vuoden puolella, mutta virallisia avajaisia vietettiin torstaina.