1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Hämeenlinnan Teatteri sai kutsun Tampereen teatterikesään

Kohtauksia eräästä avioliitosta -teos vetää katsojan kivun, kaipauksen, seksin ja hellyyden pyörteisiin. Hämeenlinnan Teatterin Bergman-klassikko nähdään Tampereen teatterikesässä elokuussa.

teatteritaide
Lasse Stenberg ja Liisa Peltonen näyttämöllä
Kymmenen yhteisen vuoden ja kahden lapsen jälkeen Johan ja Marianne havahtuvat toteamaan, että näin ei voi jatkua.Hämeenlinnan Teatteri / Tommi Kantanen

Kohtauksia eräästä avioliitosta on ruotsalaisen Ingmar Bergmanin kirjoittama ja televisiolle ohjaama aviodraama. Ingmar Bergman on kertonut itse teoksen nostaneen aikanaan 1970-luvulla avioerokäyriä kaikkialla, missä sitä aikanaan katsottiin. Suomessakin Bergmanin esitys tuli tunnetuksi televisiosarjana.

Hämeenlinnan teatterin esitys Kohtauksia eräästä avioliitosta on valittu mukaan Tampereen teatterikesään. Hämeenlinnan Teatterin esityksessä nähdään pääosissa Mariannena ja Johanina tosielämän näyttelijäpariskunta Liisa Peltonen ja Lasse Sandberg.

Esityksen ohjaaja Samuli Reunanen on lisännyt Bergmanin alkuperäistekstiin vanhaa jazzia ja bluesia soittavan Hämpton Dixiebandin.

Hämeenlinnan Teatteri yt-neuvottelee

Hämeenlinnassa teoksen ensi-ilta oli jo talvella 2017. Esitys on ollut uusintakierroksella lopputalvesta. Tampereen teatterikesässä hämeenlinnalaisesitys nähdään 23. elokuuta.

Pääsy Tampereen teatterikesään on hämeenlinnalaisille teatteriammattilaisille balsamia. Teatterissa ovat käynnissä parhaillaan yt-neuvottelut, sillä teatterin katsojamäärä putosi vuonna 2017 merkittävästi edellisvuodesta.

Teatterissa oli vuonna 2017 runsaat 26 000 katsojaa, mikä on lähes 5 000 katsojaa vähemmän kuin vuonna 2016.

Hämeenlinnan Teatterin pääsy Tampereen teatterikesään jatkaa kantahämäläisten teatterin viime vuosien korkeaa laatutasoa. Viime kesänä Kanta-Hämeestä lavalla oli Riihimäen Teatteri esityksellään Puolustusvoimat rakastettuni.

Lue seuraavaksi