Maailman vilkkaimmin liikennöity kansainvälinen lentoreitti: yli 30 000 lentoa vuodessa

Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin ja Singaporen välinen reitti on maailman vilkkaimmin liikennöity.

lentoliikenne
Mies istuu Kuala Lumpurin lentokentällä ja katselee lentokoneita.
Kuala Lumpurin lentokenttä.Fazry Ismail / EPA

Lentokoneet tekivät 30 537 matkaa maailman vilkkaimmin liikennöidyllä kansainvälisellä lentoreitillä, Malesian Kuala Lumpurin ja Singaporen välillä, viime vuonna.

Tiedot käyvät ilmi lentomatkatietoyritys OAG:n selvityksestä (siirryt toiseen palveluun). Se on selvittänyt maailman vilkkaimpia kansainvälisiä lentoreittejä maaliskuusta 2017 helmikuuhun 2018. Raportista kertoo myös yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Vuotta aiemmin vilkkaimmin liikennöity reitti oli Taiwanin pääkaupungin Taipein ja Hongkongin välillä. Suurin osa vilkkaimmista reiteistä sijoittuukin Aasiaan. Peräti 14 OAG:n tarkastelemista 20 vilkkaimmin liikennöidystä reitistä on Aasiassa.

Yli neljä miljoonaa matkustajaa

Kuala Lumpurin ja Singaporen välillä kulkee päivittäin keskimäärin 84 lentoa.

Sillä liikennöivät muun muassa halpalentoyhtiöt Scoot, Jetstar, Air Asia ja Malindo Air. Kaupunkien välillä lentävät myös Malaysia Airlines ja Singapore Airlines.

OAG:n mukaan reitin matkustajakäyttöaste oli 75 prosenttia, ja koneissa matkusti yli neljä miljoonaa matkustajaa vuoden aikana. Reitin pituus on 296,7 kilometriä ja keskimääräinen lentoaika tuntia ja neljä minuuttia.

Aasian ulkopuolella vilkkaimmin liikennöity reitti on New Yorkin LaGuardian ja Toronton Pearsonin lentokenttien välillä. Sillä liikennöitiin 16 956 lentoa vuodessa.