Terveysjätti Mehiläinen aikoo perustaa yksityisen sote-keskuksen Kouvolaan

Yhtiön aikomuksena on myös rakentaa kiinteä magneettikuvausyksikkö Pohjola-taloon.

Kouvola
Pohjola-talo
Pohjola-talo sijaitsee Kouvolassa.Pasi Tapanainen/Yle

Terveysjätti Mehiläinen on perustamassa sote-keskusta Pohjola-taloon Kouvolassa.

Yhtiö on lyhyen ajan sisällä ostanut Kouvolasta kolme yksityistä lääkäriasemaa ja yhdistänyt niiden palveluja yhden katon alle. Viimeisin kaupoista oli Katajaharjun lääkärikeskus. Perjantaina Mehiläinen tiedotti irtisanovansa Katajaharjun ja keskustan toimipisteistä yhteensä kuusi henkilöä.

Loput henkilökunnasta siirtyy Pohjola-taloon, joka on tarkoitus avata laajennettuna kesäkuussa. Mehiläinen on hankkinut rakennuksesta satoja neliöitä lisätilaa sote-keskusta silmälläpitäen.

– Sieltä löytyvät kattavasti kaikki palvelut, kuten yleislääkäri-, erikoislääkäri-, kuvantamis- ja magneettikuvauspalvelu, joka on tällä hetkellä kahtena päivänä viikossa. Sille on paljon kysyntää ja tutkimme, miten useampana päivänä saataisiin tarjottua magneettikuvausta, sanoo yksityisiä terveydenhuoltopalveluja tuottavan Mehiläinen Oy:n liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala.

– Kahden vuoden sisällä meillä voi olla Kouvolassa kiinteä magneettikuvausyksikkö rakennettuna, hän lisää.

Asiakkaat saisivat valita julkisen tai yksityisen sote-keskuksen

Jos sote-uudistus läpäisee eduskunnan, saavat ihmiset valita terveyspalvelut joko julkisesta tai yksityisestä sote-keskuksesta vuonna 2021.Valinnanvapaus voi tosin toteutua Kouvolassa jo aiemmin, jos Kymenlaakso valitaan mukaan valinnanvapauspilottiin. Sosiaali- ja terveysministeriön päätöstä pilotista odotetaan toukokuun aikana.

Yle uutisoi tänään, että sote-pakettia koskeva lakiäänestys lykkääntyy heinäkuulle.

Valtioneuvoston ylläpitämän alueuudistus.fi-sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan sosiaali- ja terveyskeskuksesta eli sote-keskuksesta asiakas saa perustason terveyspalveluja ja sosiaalineuvontaa.

Sote-keskusten palveluja ovat esimerkiksi terveysneuvonta, terveystarkastukset, yleislääkärin vastaanotot, toiminta- ja työkyvyn arvioinnit, sosiaalityöntekijän antama ohjaus ja neuvonta sekä tietyt erikoislääkärien vastaanotot.

4.5. 2018 klo 16.35 Irtisanomiset koskivat Katajaharjun toimipisteen lisäksi keskustan toimipistettä.