Poliisi lopetti pihojen liepeillä liikkuneen karhun Orivedellä

Karhua yritettiin karkottaa koirien ja varoituslaukausten avulla. Poliisi teki lopettamispäätöksen kun peloton eläin oli päästänyt ihmisen muutaman kymmenen metrin päähän.

karhu
Karhu tallentui orivesiläisen mehiläistarhurin Janne Pajulan riistakameraan.
Tämä karhu tallentui Oriveden ja Kangasalan rajamailla mehiläistarhuri Janne Pajulan riistakameraan perjantaina alkuillasta. Tietoa siitä, onko kyseessä myöhemmin kaadettu yksilö, ei ole.Janne Pajula

Poliisi ampui asutusten läheisyydessä liikkuneen karhun Orivedellä perjantai-iltana.

Karhu jäi linja-auton alle keskiviikkona ja jatkoi kuperkeikan jälkeen matkaansa metsään. Eläintä etsittiin heti onnettomuuden jälkeen, mutta sitä ei löydetty.

Torstaina ja perjantaina karhusta saatiin ilmoituksia asutusten läheisyydestä. Sisä-Suomen poliisi pyysi Kangasalan riistanhoitoyhdistykseltä virka-apua karhun karkottamiseksi.

Karhua yritettiin häätää koiran avulla ja ampumalla pelottelulaukauksia ilmaan. Se ei kuitenkaan pelännyt ihmisiä vaan päästi riistanhoitoyhdistyksen väen lähimmillään jopa 30 metrin päähän itsestään.

Karhu jäi kulkemaan Oriveden Suomaseman alueelle lähelle asutusta ja hevostalleja. Koska eläimen käyttäytyminen ei enää ollut lajityypillistä, poliisi katsoi sen olevan asutuksen ja hevostallien lähellä vaaraksi.

Karhu lopetettiin poliisin päätöksellä Oriveden Pihlajamäentien varressa olevalle pellolle perjantai-iltana puoli yhdentoista aikaan. Uroskarhun iäksi arvioitiin noin 3-5 vuotta ja painoksi noin 120- 150 kg.

Ruho toimitetaan riistantutkimusta tekevälle tutkimuslaitokselle Ouluun.

Juttua korjattu: Suomaseman nimi vaihdettu oikeaan muotoon.