1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Prinssi Louis, Cambridgen prinssi

Herttuatar Catherine otti kuvia Britannian uudesta prinssistä, synnytyksen jälkeinen kohu unohtuu jo

Prinssi Louis poseeraa isosiskonsa kanssa hovin Instagram-sivuilla julkaistuissa kuvissa.

Prinssi Louis köllimässä silmät auki. Kuva: Cambridgen herttuatar

Britannian hovin Instagram-sivuilla on julkaistu ensimmäiset kuvat prinssi Louisista kotioloissa.

Toisessa kuvista prinssi on isosiskonsa prinsessa Charlotten kanssa, toisessa pikkuvauva köllii yksinään. Isoveli George ei ole kuvissa.

Hovi kertoo, että Cambridgen herttuatar on ottanut kuvat itse.

Cambridgen herttuatar Catherine otti kuvan tyttärestään prinsessa Charlottesta joka suuteli pikkuveljeään prinssi Louista. Kuva: Cambridgen herttuatar

Synnytyksen jälkeinen kritiikki unohtunee

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kuopus Louis syntyi noin kaksi viikkoa sitten. Silloin uuden vauvan lisäksi huomio kiinnittyi herttuatar Catherineen, joka edusti kameroiden edessä vain vajaa kahdeksan tuntia synnytyksen jälkeen. Korkokengissä.

Herttuatar Catherinen esiintyminen sai osakseen paitsi paljon ihailua, myös kritiikkiä. Esimerkiksi australialaisessa radio-ohjelmassa esiintymistä (siirryt toiseen palveluun) ei pidetty inspiroivana vaan lannistavana. Ylipäätään julkisessa keskustelussa Britanniassa on pohdittu, asettaako Catherine paineita uusille äideille.

Tämä kritiikki on johtanut myös kritiikin kritiikkiin. Esimerkiksi The Guardian -brittilehdessä on muistutettu (siirryt toiseen palveluun), että jokainen synnytyskokemus on erilainen.

Kaikilla ei ole varaa kolmanteen lapseen

The Guardianin kolumnisti Dawn Foster muistuttaa myös (siirryt toiseen palveluun), että kuninkaallisten tapaan kaikilla ei ole Britanniassa varaa hankkia kolmea lasta. Vuosi sitten voimaan astuneen muutoksen mukaan tietyt veroedut pätevät nykyään vain kahteen ensimmäiseen lapseen.

Tämä vaikuttaa eniten vähävaraisten perhesuunnitteluun. Policy in practise -julkaisun mukaan (siirryt toiseen palveluun) uusi käytäntö tarkoittaa noin 50 000 punnan etujen menetyksiä niille perheille, joiden kolmas lapsi syntyi käytännön tultua voimaan.

Verouudistusta perustellaan säästöillä. Samaan aikaan kuninkaallisten vauvojen elämä rahoitetaan verovaroin.

.

Prinssi Louis nukkuu. Kuva: Andy Rain / EPA

Lue lisää aiheesta:

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin lapsi sai nimen: Louis Arthur Charles

Synnytys aamupäivällä, iltapäivällä korkkareissa kameroiden eteen – Herttuatar Catherinen nopea toipuminen hämmästyttää