1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Afganistan

Afganistanissa taas pommi-isku äänestäjien rekisteröitymispaikalla

Kaksi viikkoa sitten Kabulissa tehtiin itsemurhaisku äänestäjien rekisteröitymiskeskukseen.

Afganistan
Kartta

Ainakin 14 ihmistä on kuollut pommin räjähdettyä Khostin kaupungissa itäisessä Afganistanissa. Lisäksi yli 30 ihmistä haavoittui.

Pommi räjähti paikallisen moskeijan pihalla teltassa, jossa äänestäjät voivat rekisteröityä syksyn parlamenttivaaleja varten. Paikallisen poliisin mukaan moskeijaan oli kerääntynyt räjähdyshetkellä paljon ihmisiä iltapäivärukouksia varten ja heistä osa oli menossa rekisteröitymään äänestäjiksi.

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, ettei kyseessä ollut itsemurhaisku, vaan pommi oli piilotettu moskeijaan jo aiemmin. Pommin asettajasta ei ole tietoa, eikä kukaan ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Huhtikuussa lähes 60 ihmistä kuoli ja ainakin 130 haavoittui, kun Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tehtiin itsemurhaisku äänestäjien rekisteröitymispaikkaan. Tuon iskun tekijäksi ilmoittautui terroristijärjestö Isis. Khostissa sillä ei ole tiedetty olevan merkittävää toimintaa.

Toinen äärijärjestö Taliban on varoittanut afganistanilaisia osallistumasta vaaleihin. Taliban ilmoitti sunnuntaina illansuussa, ettei se ollut tehnyt Khostin iskua.

Vaaleja valmistelevan komission mukaan lauantaihin mennessä äänestäjiä oli rekisteröitynyt 1,2 miljoonaa. Komission tavoitteena on 14 miljoonaa rekisteröityä äänestäjää.

Uutista on päivitetty klo 18.49: Iskussa kuolleiden määrä nousi, täydennetty myös taustaa.

Lue lisää:

Ainakin 25 kuoli itsemurhaiskuissa Kabulissa – joukossa yhdeksän toimittajaa 30.4.2018

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi