Maavoimien suurharjoitus alkaa Niinisalossa – mukana joukkoja Yhdysvalloista ja Norjasta

Kansainvälisessä harjoituksessa kehitetään mm. suomalaisten yhteistoimintakykyä yhdysvaltalaisten ja norjalaisten joukkojen kanssa.

puolustusvoimat
Viestilaite varusmiehen selässä.
YLE

Maavoimien vuosittainen suurharjoitus Arrow alkaa tänään Kankaanpään Niinisalossa. Harjoitus kestää toukokuun 18. päivään saakka.

Arrow 18:ssa harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa hyökkäystaistelussa ja yhteisissä ammunnoissa. Lisäksi harjoitellaan eri johtamistasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea.

Panssariprikaatin johtamaan harjoitukseen osallistuu enimmillään noin 3 200 varusmiestä ja kantahenkilökuntaan kuuluvaa seitsemästä eri joukko-osastosta. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa.

Parisataa sotilasta Yhdysvalloista ja Norjasta

Suomalaisten lisäksi harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen ratsuväkieskadroona 120 sotilaan vahvuudella ja merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen panssarivaunujoukkue 30 sotilaan vahvuudella. Norjan armeijan panssarintorjuntajoukkueesta harjoituksessa on mukana noin 50 sotilasta.

Harjoitusjoukot hidastavat tänään liikennettä

Harjoitukseen osallistuvat suomalaiset matkustavat varuskunnistaan Niinisaloon tämän päivän kuluessa.

Puolustusvoimat kehottaa tielläliikkujia varautumaan Niinisaloon johtavilla teillä tavallista hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin.