1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Oulun uimahalliin ulostamisista on tehty rikosilmoitus poliisille: "Meillä on alustava epäily yhdestä henkilöstä"

Oulun kaupunki teki Raksilan uimahallissa tehdyistä ulostamisista poliisiasian. Uimahallista on löydetty ulostetta neljä kertaa kuukauden aikana.

Oulun Raksilan uimahallin uimareita häirinneestä ulostajasta on tehty rikosilmoitus. Kuva: Timo Sipola / Yle

Oulun kaupungin liikuntatoimi on jättänyt poliisille rikosilmoituksen Raksilan uimahallissa sattuneiden toistuvien ulostamisten tiimoilta. Isännöintsijä Jari Leviäkangas kertoo, että rikosilmoituksen jättämiseen päädyttiin yleisen edun ja asian toistuvuuden takia.

Liikuntatoimi on tutkinut uimahallin valvontakameroiden nauhoja, ja niiden tutkinta jatkuu edelleen, kertoo Leviäkangas.

– Meillä on alustava epäily yhdestä henkilöstä. Sen enempää emme voi tässä vaiheessa sanoa. Nyt asia siirtyy poliisille.

Viimeksi viime torstaina Raksilan uimahalli jouduttiin sulkemaan, koska ison altaan syvästä päästä löytyi ulostetta. Uimahallin henkilökunta löysi ulosteen ja poisti uimarit altaasta. Uimahallin muut altaat olivat auki normaalisti.

Ulosteista on aiheutunut uimareille viime viikkoina paljon kiusaa, koska uimahallin iso allas on jouduttu sulkemaan jokaisen löydöksen jälkeen 5-6 tunniksi puhdistusten takia. Oulun Raksilan uimahallissa käy pari tuhatta asiakasta päivässä. Tapauksia on ollut lyhyen ajan sisällä jo neljä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaan ilkivaltainen uima-altaaseen ulostaminen on harvinaista, mutta ei tavatonta. Myös Valviran tiedossa on joitain vastaavia toistuvia uimahallin altaaseen ulostamisia.