1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Työllisyys kasvaa vauhdilla, oikeus yrittää kuulla Turun puukottajaa, tänään on ensimmäinen veroilmoituspäivä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Työntekijöitä rakennustyömaalla.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Työllisyys kasvaa nyt hurjaa vauhtia – ketkä ovat saaneet töitä viimeisten vuosien aikana?

Työllisyys Suomessa on vihdoin reippaassa kasvussa. Vielä vuosi sitten juuri kukaan ei uskonut, että hallituksen asettamat työllisyystavoitteet toteutuisivat. Kenelle työpaikat sitten ovat menneet? Käytännössä kaikille, sillä talouskasvu on ollut laaja-alaista, eikä se ole keskittynyt vain tietyille alueille tai toimialoille.

Oikeus yrittää kuulla Turun puukottajaa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus jatkaa tänään Turun puukotusten pääkäsittelyä. Tarkoitus on käydä läpi terroristisen tarkoituksen ja terrorismirikosten tunnusmerkistöön liittyviä teemoja. Oikeus yrittää kuulla tänään myös vastaajaa, 23-vuotiasta marokkolaismiestä. Edellisen kerran mies on nähty oikeudessa kolmisen viikkoa sitten. Tuolloin hän poistui salista tuolikohun saattelemana. Syytetty on ollut siitä lähtien poissa oikeudesta terveydentilansa takia.

Aberrahman Bouanane
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tänään on 1. veroilmoituspäivä – katso videolta vinkit

Verovähennyksiä mielivän on nyt aika ottaa veroilmoitus esiin ja hakea verovähennyksiä. Tänään on veroilmoitusten ensimmäisen erän viimeinen palautuspäivä. Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko tänään tai 15. toukokuuta. Muutokset veroilmoitukseen kannattaa tehdä verkossa osoitteessa vero.fi/veroilmoitus. Oman palautuspäivänsä näkee veroilmoituksen etusivulta. Kova talous -video esittelee viisi verovähennystärppiä.

Veropäätös
Henrietta Hassinen / Yle

Autoa korjaukseen viedessä ei kannata kertoa, mikä autossa on rikki

Kukaan ei halua, että autohuolto vedättää laskuttamalla korjauksista liikaa. Kertomalla autohuollolle mikä pitää korjata voi kuluttaja joutua maksamaan korjaukset, jotka autohuolto on tehnyt kuluttajan ehdotuksesta, vaikka vika ei tulisikaan kuntoon.

auton korjaaja työssään
AOP

Kesäistä säätä luvattu koko maahan

Tiistaipäivä on poutainen ja yleisesti myös aurinkoinen. Loppuviikolla korkepaine nostaa lämpötiloja entisestään. Lämpimämpää ilmaa virtaa etelästä Suomeen ja lämpötila kohoaakin yli 20 asteen aina Etelä-Lappia myöten. Etelässä hätyytellään viimeistään viikonloppuna hellerajaa. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Tiistain sääkartta.
Yle
Lue seuraavaksi