"Ole paras" – Melania Trump lanseerasi oman kampanjansa lasten hyväksi

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump aikoo keskittyä lasten hyvinvointiin, sosiaalisen median käyttöön sekä opioidikriisin vaikutuksiin lapsiin.

Melania Trump
Melania Trump
Katso Melania Trumpin tiedotustilaisuuden tallenne.

Presidentti Donald Trumpin kauden ensimmäisen vuoden aikana maan ensimmäinen nainen Melania on ehtinyt yhtä jos toista. Hän on lukenut ääneen lapsille, kutsunut lapsia Valkoiseen taloon, oppinut huumeriippuvaisina syntyneiden vauvojen kohtaloista ja emännöinyt nettikiusaamiseen keskittyneen konferenssin.

Yhtä asiaa hän ei kuitenkaan ollut ennen tätä päivää tehnyt. Maanantaina Melania Trump lanseerasi vihdoin oman kampanjansa, jonka on tarkoituksena parantaa lasten asemaa Yhdysvalloissa. Presidenttien puolisot ovat perinteisesti valinneet tietyn epäkohdan yhteiskunnassa, johon he ovat keskittyneet presidenttikauden ajan.

Rouva Trump kertoi maanantaina, että "Ole paras" -kampanja keskittyy lasten hyvinvointiin, sosiaalisen median käyttöön sekä lapsiin, joihin opioidikriisi erityisesti vaikuttaa.

– Äitinä ja ensimmäisenä naisena olen huolestunut siitä, että nykymaailman kovassa tahdissa lapset saattavat olla kykenemättömiä käsittelemään tunteitaan, jolloin he toisinaan lankeavat tuhoisaan tai riippuvaisuutta aiheuttavaan käytökseen kuten kiusaamiseen, huumeiden käyttöön tai jopa itsemurhaan, Melania Trump sanoi.

– Uskon, että meidän aikuisten pitäisi "olla parhaita" lastemme kasvattamisessa siten, että he tietävät miten elää tasapainoista elämää.

Nettikiusaaminen putosi pääaiheesta sivuhuomioksi

Rouva Melania Trumpin oli ilmeisesti alun perin tarkoitus keskittyä vain nettikiusaamiseen pääteemanaan, kirjoittaa The New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Teemaa pidettiin Trumpin hallinnossa kuitenkin huonona valintana. Melania Trump olisi todennäköisesti saanut osakseen kritiikkiä (siirryt toiseen palveluun), koska tämän aviomies Donald Trump on toistuvasti solvannut netissä kriitikkojaan asiattomilla tavoilla. Rouva Trump päätti kuitenkin sisällyttää nettikiusaamisen osaksi laajempaa teemaa.

"Ole paras" -ohjelman yksityiskohdat olivat vielä julkaisutilaisuuden jälkeen epäselvät. The New York Times arvioi, että ohjelma on olemassa vain jo olemassa olevien ohjelmien uudelleen markkinointia varten.

Lue lisää aiheesta:

Trumpin pariskunnalla on hyvin erilaiset elämänrytmit – suosiotaan kasvattava Melania puhuu tänään tavoitteistaan

Lähteet: AP