Uutissuomalainen: Valtaosa puolustusvaliokunnasta poistaisi Jehovan todistajien vapautuksen asepalveluksesta

Moni haluaa ennen lopullista kantaansa odottaa ministeriön selvitystä aiheesta.

Jehovan todistajat
Jehovan todistajien Vartiotorni lehti
Kare Lehtonen/Yle

Valtaosa eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenistä poistaisi erillislain, jolla Jehovan todistajat on vapautettu ase- ja siviilipalveluksesta, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen tavoitti valiokunnan 16 jäsenestä 14. Heistä kymmenen on varmasti tai ainakin periaatteessa sitä mieltä, että yhdenvertaisuusongelma tulisi ratkaista poistamalla erityisoikeus.

Ainakin periaatteessa poistoa kannattavat muun muassa Sirpa Paatero (sd.), Mikko Savola (kesk.), Mika Raatikainen (ps.) ja Timo Heinonen (kok.). Yksi jäsen, vihreiden Krista Mikkonen, laajentaisi mahdollisuuden aseistakieltäytymiseen myös muihin pasifistisiin vakaumuksiin.

Moni haluaa ennen lopullista kantaansa kuitenkin odottaa ministeriön selvitystä.

Puolustusministeriön työryhmä pohtii parhaillaan Jehovan todistajien vapauttamista koskevan lainsäädännön muuttamista. Taustalla on Helsingin hovioikeuden päätös vapauttaa aseistakieltäytyjä vankeusrangaistuksesta.

Lue lisää:

Puolustusministeriö arvioi Jehovan todistajien asevelvollisuuskysymyksenPuolustusministeriö arvioi Jehovan todistajien asevelvollisuuskysymyksen

Ihmisoikeusliitto: Viranomaisten on ryhdyttävä valvomaan Jehovan todistajien ja muiden uskonnollisten yhdistysten toimintaa