Lännen Media: Uudelle valtakunnansovittelijalle pohditaan karenssisopimusta

Sopimuksella rajoitettaisiin virkatehtävässä saadun tiedon hyödyntämistä uudessa palvelussuhteessa.

Minna Helle
Valtakunnansovittelija Minna Helle Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä torstaina 3. toukokuuta.
Valtakunnansovittelija Minna Helle Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä torstaina 3. toukokuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Uudelle valtakunnansovittelijalle saatetaan tehdä karenssisopimus, uutisoi Lännen Media. Sopimuksella rajoitettaisiin virkatehtävässä saadun tiedon hyödyntämistä uudessa palvelussuhteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela sanoo, että ministeriö tutkii, onko karenssisopimukselle tarvetta ja juridiset edellytykset uuden valtakunnansovittelijan nimityksen yhteydessä.

– Valtakunnansovittelijan työssä tiedot ovat pääsääntöisesti yksittäisiin neuvottelutilanteisiin liittyviä sopimustulkintakysymyksiä. Tietojen laatu ei välttämättä ole sellaista, että ne edellyttävät karenssisopimusta, hän sanoo.

Sovittelijana vuonna 2015 aloittaneelle Minna Helteelle sopimusta ei tehty, sillä uusi sääntely ei ollut tuolloin voimassa.

Helteen siirtyminen sovittelijan pestistä Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi on herättänyt kritiikkiä muun muassa liitoilta. Oikeusoppineet ovat myös oudoksuneet Helteen siirtymistä työnantajaleiriin (siirryt toiseen palveluun).

Ylen A-studiossa eilen maanantaina vieraillut Helle sanoi, että ei ole mielestään toiminut väärin (siirryt toiseen palveluun), eikä ollut puolueellinen.

Entinen valtakunnansovittelija Minna Helle irtisanoutui valtakunnansovittelijan tehtävästä huhtikuun lopulla. Helteestä on tehty kantelu oikeuskanslerille ja oikeusasiamiehelle.

Lue lisää:

Puolueellisuudesta kritisoitu entinen valtakunnansovittelija Minna Helle: "Mielestäni en ole rikkonut lakia"

”Oikeuskanslerin tulisi tämä selvittää” – Oikeusoppineet oudoksuvat Minna Helteen loikkaa työnantajaleiriin

Näin Minna Helle siirtyi valtakunnansovittelijan pestistä työnantajan leipiin – ”Siinäpä se sovittelu sitten oli”