Seksuaalista ahdistelua vastustanut New Yorkin syyttäjä erosi väkivaltasyytösten jälkeen

Neljä naista syyttää New Yorkin osavaltion ylintä syyttäjää väkivaltaisesta käyttäytymisestä.

#metoo
Eric Schneiderman puhujapöntössä.
Eric Schneiderman viime vuonna otetussa arkistokuvassa.Justin Lane / EPA

New Yorkin osavaltion ylin syyttäjä Eric Schneiderman ilmoitti erostaan, sen jälkeen kun neljä naista kertoi joutuneensa hänen väkivaltaisen käyttäytymisensä uhreiksi Naiset kertoivat kokemuksistaan New Yorker -aikakauslehdessä. (siirryt toiseen palveluun)

Schneiderman tunnetaan naisten seksuaalisen ahdistelun vastaisen #metoo-liikkeen tukijana. Hänet tunnetaan myös presidentti Donald Trumpin vastustajana, joka on käynnistänyt useita oikeusprosesseja Trumpin hallinnon päätöksiä vastaan.

"Väkivalta liittyi alkoholin käyttöön"

Neljä New Yorker -lehden haastattelemaa naista kertoo eriasteisesta väkivaltaisesta käytöksestä. Schneidermanin kerrotaan lyöneen naisia ja uhkailleen heitä. Kaksi omalla nimellään esiintyvää naista sanoo, että tapahtumiin liittyi usein Schneidermanin alkoholin käyttöä.

Schneiderman kiisti syytökset tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), jossa hän kuitenkin ilmoitti, ettei voi jatkaa tehtävässään syytösten takia.

Eric Schneiderman on tukenut seksuaalista häirintää esille nostanutta #metoo-kampanjaa.

Schneiderman päätti muun muassa nostaa syytteet elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin tuotantoyhtiötä vastaan, koska yritys ei suojellut työntekijöitään Weinsteinin lähentelyrityksiltä. Lukuisat naiset ovat syyttäneet Weinsteinia erilaisista seksuaalirikoksista.

Lähteet: AFP, Reuters