Kuusi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Lue, millainen oli Suomen muinainen supertulivuori ja miten teiniäidin pojasta tuli maailman rikkain mies

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
nuori nainen katsoo puhelintaan
AOP

Jopa Google huolestui: Tuijotat liikaa kännykkääsi

Selaatko jatkuvasti FB:tä, Instagramia, YouTubea, nettisaitteja? Luetko tätä(kin) juttua? Saatat olla riippuvainen älykännykästäsi. Google ilmoitti tällä viikolla, että sen seuraavassa Android-älypuhelinten järjestelmäversiossa on mukana työkaluja puhelinaddikteille. Jatkossa Android-käyttäjä voi seurata kännykän parissa käyttämäänsä aikaa. Hän voi rajata myös yksittäisten sovellusten käyttöä.

Meghan Markle
AOP

Entä jos tosielämä olisi kuin draamasarja The Crown? "Meghan Markle ja prinssi Harry saisivat kaksi lasta, joista toinen olisi tumma ja toinen vaalea, ja siitä syntyisi hämminkiä"

Amerikkalaisnäyttelijä Meghan Markle ja prinssi Harry vihitään ensi lauantaina Britanniassa. Prinssin puolisona Markle saa suuren megafonin, mutta toinen asia on, mitä siihen saa sanoa.

Jeff Bezos
Verkkokauppajätti Amazonin perustaja Jeff Bezos on maailman rikkain mies.Victoria Bonn-Meuser / EPA

Teiniäidin pojasta maailman rikkaimmaksi mieheksi – Jeff Bezos rakensi Amazonista imperiumin, seuraavaksi hän haluaa valloittaa avaruuden

Jo lukioikäisenä Bezos haaveili rakentavansa vielä joku päivä avaruushotelleja maata kiertävälle radalle.

Suorakaiteen muotoinen tyynylaava kivi. ympärillä osittain vedessä jääkauden pyöristämiä rantakiviä.
Ari Tuhkanen / Yle

Suomen muinainen supertulivuori oli nelinkertainen Yellowstonen jättiläiseen verrattuna – "Käytännössä kaikki, mitä luonnossa nähdään, vesikin, on peräisin tulivuoren purkauksista"

Satojen miljoonien vuosien takaiset tulivuorenpurkaukset näkyvät edelleen Suomen kallioperässä.

Aluepolitiikan kauhuesimerkki löytyi Länsi-Afrikasta: Yle tutustui savannille rakennettuun haamupääkaupunkiin ja maailman suurimpaan kirkkoon

Norsunluurannikon upporikas diktaattori siirsi 1980-luvulla pääkaupungin kotikyläänsä, keskelle ei mitään. Ylen toimittaja matkusti selvittämään, mitä Yamoussoukrolle tapahtui presidentin kuoleman jälkeen.

Mies seisoo autonsa edessä
Niko Mannonen / Yle

Menestystarina Nälkämaasta: Kusti Kemppainen myi 25-vuotiaana prätkänsä ja loi rahoilla yrityksen, joka takoo nyt vuosittain yli 7 miljoonan liikevaihtoa

Kusti Kemppainen tunnetaan kattobisnestä tekevänä yrittäjänä, joka voi piipahtaa Nizzassa kun huvittaa. Miten hän on rakentanut menestyksensä niin, että nelikymppisenä voi heittäytyä tekemään sitä, mikä itseä kulloinkin kiinnostaa?