Länsimetrokapina tuotti tulosta: Espoolaiset pääsevät sittenkin ruuhka-aikana bussilla Kamppiin

Helsingin seudun liikenne HSL perustaa suoria ruuhka-ajan bussivuoroja Espoonlahden alueen ja Kampin välille.

Espoosta pääsee taas bussilla Kamppiin ruuhka-aikana. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Suorat bussilinjat Espoon ja Kampin välille palaavat liikenteeseen vuoden 2018 aikana, kun neljä uutta ruuhka-ajan linjaa aloittaa liikenteen.

Tavoitteena on metron kuormituksen keventäminen Matinkylän ja Tapiolan välisellä osuudella, HSL tiedottaa. (siirryt toiseen palveluun)

Uudet linjat ovat 143A (Kamppi–Iivisniemi–Soukka), 146A (Kamppi–Espoonlahti–Kivenlahti), 147A (Kamppi–Soukka–Laurinlahti) ja 164A (Kamppi–Kivenlahti–Saunalahti). Linjat liikennöivät arkisin aamu- ja iltaruuhkassa.

Ruuhka-aikojen liityntäliikenne metroon vastaavasti heikkenee linjojen vaikutusalueilla. HSL uskoo, että kokonaisuudessaan palvelutaso paranee nykyisestä, sillä bussilinjoja tulee lisää.

Bussit kulkevat vanhoja polkuja

Uusien linjojen reitit mukailevat metroa edeltänyttä linjastoa ja nykyistä metron liityntälinjastoa.

Muutosten myötä Kampin ja Espoonlahden välillä on ruuhka-aikaan 18 vuoroa tunnissa yhteen suuntaan. Tavoitteena on keventää metron kuormitusta erityisesti Matinkylän ja Tapiolan välisellä osuudella, missä junat ovat aamun ruuhkahuipuissa olleet varsin täysiä.

Uusien bussilinjojen palvelu kohdistuu alueelle, jolle metron palvelu ulottuu aikaisintaan loppuvuodesta 2023, kun metron Kivenlahden-osuus valmistuu. Tarvittaessa nyt perustettavat bussilinjat voivat jatkaa liikenteessä myös sen jälkeen.

Lisää aiheesta: