"Dear Jared, Kouvola loves you back" – amerikkalaistähti saa kirjeen kaupunginjohtajalta

Amerikkalaistähti Jared Leto puolusti keikallaan Kouvolaa, joka keräsi tähdelle kiitospaketin.

Jared Leton paketin avaamista
Katso videolta, mitä Jared Leton pakettiin laitettiin.

Kouvola on saanut valmiiksi kiitospakettinsa, joka lähetetään kaupunkia Suomen keikallaan puolustaneelle amerikkalaistähdelle Jared Letolle.

Pari viikkoa sitten Leto yhdellä lausunnolla hiljensi mylvivän keikkayleisön, joka buuasi lavalle pyydetyn kouvolaisfanin Ville Välikiven kotikaupungille.

Tähden Fuck You, I love Kouvola -lausahdus poiki mediahuomiota ja sai kotiseudustaan ylpeät kaupunkilaiset liikkeelle.

Tämä kouvolalaispiirrustus on osa Jared Letolle lähtevää pakettia. Kuva: Pyry Sarkiola/Yle

"Kouvola loves You back!"

Paketissa on päällimmäisenä Kouvolan kaupunginjohtajan Marita Toikan kirje, joka alkaa "Dear Jared, Kouvola loves you back!" (Rakas Jared, Kouvola rakastaa myös sinua!). Kaupunginjohtaja kutsuu Jared Leton myös kylään Kouvolaan.

Amerikkalaiselle näyttelijälle ja muusikolle lähtee paikallista kahvia, teetä, lakritsia sekä hänen lausahduksellaan painatettu kahvimuki sekä koru. Mukana on myös Kouvolan virallista markkinointimateriaalia sekä kaupungin englanninkielinen esite.

– Täällä on myös Kouvola-sukat sekä Visit Kouvola -tonttulankki, sanoo kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja (Vihr.) Juha Huhtala.

Kiitospaketti lähtee lähipäivinä Leton levy-yhtiöön ja sieltä eteenpäin.

Huhtala on ollut mukana keräämässä paketin sisältöä. Idea kiitospaketista jalostui Positiivisten ihmisten Kouvola (siirryt toiseen palveluun) -ryhmässä Facebookissa.

Kiitosviesti riittäisi

Paketti lähetetään lähipäivinä Leton levy-yhtiöön, josta levy-yhtiö on luvannut toimittaa sen eteenpäin.

– Minusta olisi tosi hienoa, jos tämä Oscar-voittaja jossain vielä tämän jälkeen mainitsisi Kouvolan. Vaikka kiittäisi netissä tai sosiaalisessa mediassa. Se olisi ehkä liikaa toivottu, että hän tulisi tänne, mutta kaikki on mahdollista, sanoo Huhtala.

Letolla on Facebookissa melkein 6 miljoonaa tykkääjää. Miehen Instagram-tiliä seuraa melkein 10 miljoonaa ihmistä.

Amerikkalaistähden lausahdus ja siihen tarttuminen on Huhtalan mielestä tärkeää.

– Tästä voidaan toivottavasti havaita, että tämän tyyppinen toimii tässä ajassa. Ehkä Kouvolan viralliseen markkinointiinkin kaivataan tämän tyyppistä rouheutta. Sellaiset latteat Tule ihanaan Kouvolaan -tyyppisen sloganit eivät varmasti enää toimi.

Kouvolan johtavat poliitikot ja kaupungin johto matkustavat keskiviikkona Kiinaan markkinoimaan Kouvolan ja Kiinan välistä konttijunayhteyttä sekä luomaan suhteita paikallisiiin päättäjiin. Kiinassa amerikkalaistähden tarjoilemaa hokemaa ei oteta esille.

– Siellä mennään logistiikka ja bisnes edellä, Huhtala lupaa.

Jared Leto Kuva: Markku Rantala / Yle