Hyppää sisältöön

Tuore päivitys lamauttanut useiden iPhone-puhelimien perustoiminnon: Ääni ei kuulu soittaessa

Vielä ei ole selvillä, miksi ohjelmistopäivitys aiheuttaa ongelman ja kuinka laaja se on.

Kuva: Rex / AOP

Amerikkalaisen matkapuhelinvalmistaja Applen iPhone 7 - ja iPhone 7 Plus -puhelimissa on havaittu ongelmia iOS-päivitysten jälkeen.

Useat käyttäjät ovat raportoineet (siirryt toiseen palveluun), että iOS11.3- ja iOS11.3.1-käyttöjärjestelmäpävitykset ovat todennäköisesti poistaneet mikrofonin käytöstä näistä puhelimista.

Tämän vuoksi asiakkaat, joita ongelma koskee, eivät ole voineet esimerkiksi soittaa tavallisia tai FaceTime-puheluita tai nauhoittaa ääntä.

MacRumors-verkkolehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi viime viikolla omiin lähteisiinsä perustuen, että Apple on myöntänyt ongelman ja informoinut viasta valtuutetuille iPhone-huoltoliikkeille.

Apple on pyytänyt asiakkaita ensin varmistamaan, että puhelimiin ei ole kytketty bluetooth-kuulokkeita, mitkä voivat vaikuttaa mikrofonin toimintaan. Jos ongelma ei korjaudu sillä, puhelimen korjaus huoltoliikkeessä saattaa olla tarpeen. Huoltoliikkeitä on kehotettu käymään puhelimet läpi diagnostiikkaohjelmalla.

Vialliset puhelimet joudutaan todennäköisesti korjaamaan, koska päivitys on voinut aiheuttaa laitteistovirheitä, joita ei voida hoitaa korjaavalla päivityksellä. MacRumorsin mukaan on todennäköistä, että korjaus on puhelimien omistajille ilmainen.

Vielä ei ole selvillä, miksi ohjelmistopäivitys aiheuttaa ongelman ja kuinka laaja se on.

iPhone-puhelimien päivitysongelmista on uutisoinut Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja MTV Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

.
.