1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pellettitehtaan tulipalon syy selvisi: Purujen joukkoon pääsi pieni metallinen esine, joka alkoi kipinöidä

Luumäen pellettitehtaan sammutusjärjestelmää tehostetaan perjantai-iltana sattuneen tulipalon vuoksi.

Kotimaan uutiset
Pellettitehtaan tulipalo
Perjantai-iltana syttyneen Luumäen pellettitehtaan sammutustyöt kestivät lauantaihin puoleen päivään saakka.Pyry Sarkiola / Yle

Luumäen pellettitehtaassa perjantai-iltana sattuneen tulipalon syy on selvinnyt. Syynä on todennäköisesti purujen joukkoon joutunut metallinen, pieni vierasesine.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että vierasesine joutui purun seassa kuljettimeen. Sen jälkeen se alkoi kipinöidä, kehitti runsaasti savukaasua ja sytytti lopulta tulipalon.

Esine ei ollut ilmeisesti pienen kokonsa tai muun tuntemattomaksi jäävän syyn vuoksi tarttunut tehtaan metallia poistavaan järjestelmään. Näin käy tehtaissa välillä, vahvistaa pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Sammutusjärjestelmää tehostetaan

Pellettitehtaassa oli automaattinen paloilmoitinjärjestelmä. Sammutusjärjestelmän toimintaa tehostetaan jatkossa, sanoo pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle.

kartta
Luumäellä sijaitsevan pellettitehtaan sammutusjärjestelmää tehostetaan perjantaisen tulipalon vuoksi.Yle Uutisgrafiikka

– Palonilmaisimien paikkojen uudelleenharkintaa ja vähän lisäämistä, niin sillä päästään ehkä sitten jatkossa paremmin hätiin. Ja se hälyttää nopeammin, ohjeistaa Westerstråhle.

Luumäen pellettitehtaan vahingot jäivät alle miljoonaan euroon, sillä tehtaan betoniseinät estivät palon leviämistä tuotanto- ja varastotiloihin.

Lue seuraavaksi