Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa useita pommi-iskuja

Kabulissa kuultiin ainakin kolme voimakasta räjähdystä lyhyen ajan sisällä.

Kabul
Turvallisuusjoukkoja Kabulissa.
Turvallisuustilanne Kabulissa on kehno ja kevään aikana kaupungissa on tapahtunut useita pommi-iskuja. (Arkistokuva).Hedayatullah Amid / EPA

Afganistanin viranomaisten mukaan kahdeksan itsemurhapommittajaa osallistui hyökkäykseen kahdelle poliisiasemalle. Iskuissa on kuollut viranomaisten mukaan ainakin viisi ihmistä ja haavoittunut toista kymmentä.

Turvallisuusjoukkojen ja hyökkääjien välillä on käyty tulitaistelua molempien poliisiasemien liepeillä. Poliisi sanoo surmanneensa kaksi hyökkääjää. Joidenkin tietojen mukaan laukaustenvaihto on jatkunut.

Ensimmäisen iskun tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis propagandatoimistonsa Amaqin välityksellä. Toisen iskun sanoi tehneensä islamistinen Taliban-liike.

Useita tunteja iskujen jälkeen Kabulissa kuultiin jälleen voimakas räjähdys. Poliisin etsintäoperaatiot edellisten iskujen jäljiltä olivat yhä meneillään.

Afganistanilaisen Tolo News-uutistoimiston twiitissä näkyy räjähdyksen jälkitilanne Kabulissa.

Turvallisuustilanne heikkenemässä

Kabulissa on sattunut useita terroritekoja viime viikkoina, ja koko Afganistanin turvallisuustilanne näyttää olevan heikentymässä. Huhtikuun lopussa 25 ihmistä – joukossa yhdeksän toimittajaa – kuoli tuplapommi-iskussa Kabulissa..

Sekä ääri-islamilainen Taliban-liike että ääriliike Isis tekevät terrori-iskuja Afganistanissa ja taistelevat hallituksen joukkoja vastaan.

Artikkelia päivitetty 9.5. klo 16:40.

Lähteet: AP, AFP, Reuters