Mynämäen terveyskeskus siirtyy väistötiloihin – järjestelyt maksavat yli miljoonan

Terveyspalvelut löytyvät väistötiloista syyskuun alusta alkaen.

Mynämäki
Mynämäen terveyskeskus
Minna Rosvall / Yle

MynämäkiMynämäen kunta joutuu etsimään pikaisesti noin puolentoista miljoonan euron rahoituksen terveyskeskuksen tyhjentämisen vuoksi. Terveyskeskus poistuu käytöstä syyskuun alussa sisäilmaongelmien takia.

Tekninen johtaja Vesa-Matti Eura kertoo, että parhaillaan kunta etsii väistötiloja. Terveyskeskuksen henkilökunta sijoitettaisiin muun muassa parakkeihin ja Mynämäen käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen.

Rahaa täytyy varmaan hakea pankista. Terveyskeskustoiminta on tärkeä asia kunnalle. Haluamme saada sen kuntoon.

Vesa-Matti Eura

Tarvittava summa on sama kuin yleensä Mynämäen kunnan vuotuinen investointibudjetti. Väistötiloihin siirtyviä työntekijöitä on yli 80.

– Rahaa täytyy varmaan hakea pankista. Terveyskeskustoiminta on tärkeä asia kunnalle. Haluamme saada sen kuntoon. Jos johonkin rahaa täytyy löytyä, niin tähän, pohtii Eura.

Mynämäkeläisille tiedotetaan terveyspalveluiden järjestelyistä myöhemmin.

– Sen verran tiedän, että terveyskeskuksen tontille tulevaan parakkiin sijoittuvat ainakin hammaslääkärit.

Mynämäen valtuustolle esitetään määrärahaa terveyskeskuksen tyhjentämiseen ja väistötilojen hankkimiseen maanantain kokouksessa.

– Meidän pitää kilpailuttaa hankinnat, joten siksi asioilla on kiire. Jotkut työt pitää olla käynnissä jo kesäkuun alusta. Tilojen pitää olla valmiina elokuun loppuun mennessä, kertoo Eura.